Kristjan Kitsing.Foto: Martin Ahven
Korvpall
6. august 2019, 16:29

Kristjan Kitsing: võimalusi oli ka välismaalt, aga Kalev/Cramo tegi parima pakkumise (1)

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskonnal on järjekordne lüli algavaks hooajaks paika saanud. Tiimis jätkab Eesti koondise ääremängija Kristjan Kitsing.

28aastane Kitsing tegi mullu Kalev/Cramo eest Eesti-Läti korvpalliliigas kaasa 30 mängus ning aitas omad BK Ventspilsi ja Riia VEF-i järel kolmandale kohale. Mäletatavasti pronksimängus BK Ogre vastu tabas Kitsing viimase sekundi kolmese, mis piltlikult rebis lätlastelt juba kaelas olnud medalid Cramole. Tema kogu hooaja keskmisteks näitajateks olid 19,6 mänguminutit, 9,9 punkti ja 4,4 lauapalli.

VTB Ühisliigas, kus kalevlased jõudsid veerandfinaali välja, oli Kitsingu saagiks 29 kohtumise põhjal keskmiselt 17,6 mänguminutit, 8,9 punkti ja 2,8 lauapalli. Seejuures tabas 205 cm pikkune mängumees kaugviskeid lausa 51protsendilise täpsusega, kerkides selles arvestuses liiga parimaks meheks.

Karjääri jooksul on Kitsing jõudnud Kalev/Cramot esindada veel viiel hooajal. Lisaks on ta pallinud Tartu, Pärnu ja TalTechi võistkondades. Välismaa klubidest on ta esindanud taanlaste Bakken Bearsi ja Argentina meistriliigaklubi Concordia Estudiantesit.

“Oli küll ka välismaalt võimalusi, aga Kalev/Cramo pakkumisega keegi konkureerida ei suutnud,” sõnas Kitsing Korvpall24.ee portaalile. Kes ja kust talle veel läheneti, seda mees täpsemalt kommenteerida ei soovinud, kuid lisas: “Eks ma ikka tahtsin välismaale minna, aga ju siis huvi (minu vastu) polnud piisavalt suur.”

Kalev/Cramol on algavaks hooajaks nimekirjas nüüdseks üheksa mängijat. Kitsingu kõrval on käed löödud Sten-Timmu Soku, Martin Dorbeku, Martin Paasoja, Janari Jõesaare, Tanel Kurbase, Sander Raieste, Antino Jacksoni ja Aigars Škelega.