Tallinna maraton 2018.Foto: Tiina Kõrtsini
Kergejõustik
6. august 2019, 17:55

TEE HEAD! Iga Tallinna maratonil osaleja saab aidata liikumispuudega lapsi

Kõik Tallinna maratoni läbivad jooksusõbrad saavad kaasa lüüa heategevuslikus projektis, millega aidatakse Liikumispuudega Laste Toetusfondi.

Spordiennustuse ja internetimängude portaal Optibet alustas heategevuskampaaniaga „Sinu parim aeg head teha“, millega kogub raha just liikumispuuetega laste toetuseks. Kampaania raames saavad kõik Tallinna maratoni erinevate distantside jooksjad anda omapoolse panuse heategevusse, registreerides konto Optibeti portaalis, valides endale jooksudistantsi ja seades omale ajalise eesmärgi. Iga registreerunud jooksja eest annetab ennustusportaal 10 eurot Liikumispuudega Laste Toetusfondile ning iga jooksja eesmärgi täitumisel läheb heategevuseks 20 eurot.

„Meil on hea meel tõdeda, et üha enam leiavad heategevusorganisatsioonid toetust suurte rahvaspordiürituste abil. See on väga tänuväärne, sest nii saavad abi ka need lapsed, kelle peredel puudub majanduslik võimekus vajalike teraapiate ja abivahendite eest tasumiseks. Oleme tänulikud Optibetile, et nad on meie tegevust märganud,“ ütles Liikumispuudega Laste Toetusfondi looja ja eestvedaja Sirli Jassov.

Spordiennustuse ja internetimängude portaali brändijuhi Rage Riismanni sõnul on Tallinna maraton aastatega kasvanud väga populaarseks ja suureks rahvaspordiürituseks. „Nägime, et Tallinna maraton kannab endas sarnaseid väärtusi ja on kiirelt arenev nagu Optibet ning sügisjooksu toetamine tundus loogilise sammuna. Soovisime kampaaniale lisaväärtust tuua heategevusega, aidates neid, kes seda väga vajavad,“ sõnas Riismann ja kutsub üles kõiki jooksjaid heategevusega liituma.

Optibeti sügisjooks toimub 7. septembril, poolmaraton ja maraton joostakse päev hiljem. Täna ületas sündmusele registreerunud jooksjate arv 10 000 piiri.