Mona-Liisa Nousiainen.Foto: MICHAL CIZEK
Talisport
6. august 2019, 19:56

Lähedane vähki surnud Soome suusakuulsusele: „Tean, et sa kuuled mind. Igatsen sind tohutult.“

Soome spordiüldsust tabas eelmise nädala alguses šokk, kui pikalt riigi murdmaasuusatamisekoondisesse kuulunud Mona-Liisa Nousiainen 36aastaselt suri.

Naise abikaasa Ville Nousiaineni sõnul kaotas tema teine pool võitluse vähile, mis kummitas teda pikka aega. Nousiainen on samuti endine murdmaasuusataja, 2010. aastal sündis sportlaste perre tütar.

Ilta-Sanomati teatel avastati Mona-Liisal vähk eelmise suve alguses. Arstid ütlesid naisele, et tal on veel elada kolm kuud, kuid Nousiainen suutis tohtrite ennustusele koha kätte näidata.

Nousiaineni pere on endise sportlase surma tõttu palunud rahu ja vaikust. Eile postitas tema õde Rosa-Maria sotsiaalmeediasse pildi, millega käis kaasas tekst: "Suvi on olnud raske. Kallis Mona, tean, et sa kuuled mind. Igatsen sind tohutult." See on esimene kord, kui Nousiaineni õde on oma pereliikme surma kuidagi kommenteerinud.

Aastatel 2002–18 MK-karussellis keerelnud Nousiainen võitis karjääri jooksul ühe individuaalse MK-etapi – Libereci klassikasprindi 2013. aasta jaanuaris. Esikümnesse rühkis ta kokku 17 korda.

Maailmameistrivõistlustel osales ta neli korda. Suusasprinteri parimateks jäid 2005. ja 2013. aasta 7. kohad.