Elfyn Evans peab teise järjestikuse ralli vigastuse tõttu vahele jätma.Foto: Karli Saul/SCANPIX
WRC
7. august 2019, 11:29

KAHJU! Rally Estonial vigastada saanud Evans jääb eemale ka Saksamaa rallilt (1)

Rally Estonial vigastada saanud M-Spordi piloot Elfyn Evans jättis vahele Soome ralli ning peab kõrvalt vaatama ka Saksamaa rallit.

Soome ralliks Lõuna-Eesti teedel valmistunud Evans maandus hüppel pahasti ning vigastas selga nii tõsiselt, et arstid soovitasid britil taastumisele keskenduda. Nüüdseks on selge, et eemale tuleb jääda ka kuu lõpus peetavalt Saksamaa rallilt.

"Väga frustreeriv on hooaja kriitilises faasis rallisid vahele jätta, aga peab olema kindel, et vigastus paraneb korralikult," selgitas WRC üldarvestuses kõrget neljandat kohta hoidev sõitja.

"Kuigi tagasitulek on ahvatlev, on mul reaalsuses veel aega vaja. Kui naasen, pean tulema tagasi täie jõuga ja kompromissideta. Tunnen, et Scott (Martin, kaardilugeja - toim) ja mina tegime korraliku hooaja alguse ja ma teen kõike, mis võimalik, et protsessi kiirendada ja olla tagasi nii kiiresti kui võimalik, et hea hooaja esimese poole pealt edasi liikuda," sõnas Evans.

Soomes asendas teda Gus Greensmith, kes tegi kaasa alles teisel WRC rallil, ent finišisse pole noorel briti võidusõitjal õnnestunud jõuda. M-Spordi koosseis Saksamaa rallil pole veel teada, aga arvatavasti on Greensmith taas rivis. Võimalik on ka Eric Camilli kaasamine. Prantslane on asfaldirallide ekspert ning võitis kaks aastat tagasi Saksamaal WRC2 sarjas.

Pole ka võimatu, et uus võimalus antakse Hayden Paddonile, kes pidi Soomes startima, ent testikatsel tehtud tõsine väljasõit lõhkus autot nii palju, et korda tegemine või uue masina tellimine õigeks ajaks muutus võimatuks. 2016. aastal oli uusmeremaalane Saksamaal viies.