Anett Kontaveit suutis esimeses ringis alistada endise maailma esireketi.Foto: AP/Scanpix
Tennis
7. august 2019, 19:33

Anett Kontaveit sai Torontos tugevalt hispaanlannalt loobumisvõidu (4)

Anett Kontaveit (WTA 19.) pääses Toronto tenniseturniiril kolmandasse ringi, sest hispaanlanna Carla Suarez Navarro (WTA 26.) jättis mängu puusavigastuse tõttu pooleli. Eestlanna juhtis tol momendil 7:5, 3:1.

Sett algas mammutgeimiga. Navarrol oli kasutada koguni neli murdepalli, kuid Kontaveit sai lõpuks oma servigeimi kätte. Järgnes eestlanna murre, mis tõotas head, ent õige varsti oli seis 2:2 viigis.

Mäng jätkus tasavägiselt (mõlemad tegid veel ühe murde) kuniks Kontaveit jõudis kümnendas geimis kahe settpallini, ent ei kasutanud neid ära. Õnneks ei lasknud ta pead norgu, vaid võitis järgmised kaks geimi ja ühes sellega avaseti 7:5. Avaseti statistikast hakkab silma Kontaveidi kuus topeltviga Navarro ühe vastu. 

Teine sett algas servimurretega. Navarro vajas selleks neljandat, Kontaveit teist murdepalli. Järgmise enda servigeimi võttis eestlanna nulliga, kuid õige varsti jäi mäng pooleli, sest puusahäda ei lubanud Navarrol maksimaalselt edasi pingutada. Ta proovis seda ka kahe seti vahel turgutada, kuid edutult.

Kontaveit kohtub kolmandas ringis tšehhitari Karolina Pliškovaga (WTA 3.), kes alistas täna 6:4, 6:7 (4:7), 6:2 ameeriklanna Alison Riske'i (WTA 37.), kes pääses põhitabelisse kvalifikatsiooni kaudu. Naiste varasemad kaks omavahelist matši on lõppenud Pliškova võiduga.

Enne mängu:

Esimeses ringis raske 4:6, 6:3, 6:4 võidu endise maailma esireketi Maria Šarapova (WTA 82.) üle teeninud Kontaveit läheb täna kell 18.00 algavas kohtumises vastamisi Venus Williamsi (WTA 56.) alistanud Navarroga.

Omavahel on mängitud kolmel korral ning seni on edukam olnud 30aastane Hispaania tennisist. Esimest korda 2011. aastal Fed Cupil, mil Navarro võitis 6:2, 6:2, kuid eestlanna oli toona vaid 15aastane.

Eelmisel aastal Australian Openil oli taas parem hispaanlanna (4:6, 6:4, 8:6), käesoleval hooajal õnnestus Kontaveidil lõpuks võita, kui Brisbane'is olid tema võidunumbrid 6:0, 6:3.