Gus Greensmith saab WRC autoga sõita ka Saksamaa rallil.Foto: Reuters/Scanpix
WRC
7. august 2019, 14:49

HUVITAV: selgus, kes vigastatud Evansit Saksamaa rallil asendab

Rally Estonial selga vigastanud Elfyn Evans jääb eemale ka Saksamaa rallilt, kus teda asendab Soomeski sõitnud Gus Greensmith.

Evans vajab veel taastumiseks aega ning teist rallit järjest istuvad Ford Fiesta WRC rooli Greensmith ja ta kaardilugeja Elliott Edmondson. Alles 22aastase briti jaoks on see kolmas sõit WRC sarjas ning esimene, mis sõidetakse asfaltil.

M-Spordi juht Richard Milleneri sõnul on Elfyn mõistagi pettunud, et ei saa hooaja kriitilises faasis kaasa lüüa. "Me kõik teame, milleks ta siin võimeline oleks olnud, aga tervis on olulisem. Loodame, et Türgis on ta tagasi," ütles Millener, kelle sõnul on Gus kruusal kenasti hakkama saanud. Nüüd tekib võimalus end näidata ka teisel teekattel.

"Oleme temaga juba aastaid koos töötanud ja ma tean, et nad võtavad Elliottiga sellest kogemusest maksimumi. Nad avaldasid kõigile selleaastasel Monte Carlo rallil muljet ja loodame, et sel teekattel on arengut märgata," viitas Millener Monacos peetud sõidule, kus Greensmith WRC2 Pro arvestuses veenva võidu noppis.

Noor briti ralliäss tunneb Elfynile kaasa, ent ootab mõistagi uut väljakutset. "Nagu kõik teised, lootsin ka mina, et Elfyn saab tagasi tulla. Mul on temast väga kahju, aga on oluline, et ta täielikult taastuks. Olen uhke, et mind taas rooli usaldati. See on järjekordne suur võimalus ja tahan kogu tiimi tänada."

"Pole mingi saladus, et asfalt on mu lemmik ja tahan juba teada saada, mida Ford Fiesta WRCga Saksamaal suudan. Mul on seal palju kogemusi ja Elfyn on näidanud, mida see masin asfaldil suudab. Võitsin ka oma viimase ralli sel teekattel ja arvan, et suudan siin tippudele palju lähemale jõuda," on Greensmith lootusrikas.