Jüri Vips Hungaroringil.Foto: Twitter / @HitechGP / Davide Pastanella
Auto-Moto uudised
7. august 2019, 20:28

Jüri Vips: kindel plaan on tiitel võita!

Vormel 3 sarja MM-tiitlit jahtiv Jüri Vips (18, Hitech GP) lõpetas möödunud nädalavahetusel Ungaris mõlemad sõidud 4. kohaga, kuid tõusis sellest hoolimata punktitabelis kolmandalt kohalt teiseks. "Kindel plaan on tiitel võita. Selles mõttes oli hea nädalavahetus," sõnas ta Õhtulehele.

Vahe liider Robert Shwartzmaniga (Prema Racing) kahanes 22 punktilt 12 peale, samas tuli sarja neljas mees Marcus Armstrong (Prema Racing) omakorda Vipsile punktiga lähemale. Võrdlus neljanda kohaga on oluline seetõttu, et koht sarja esikolmikus tagab Vipsile F1-superlitsentsiks vajalikud punktid.

"Armstrong mind väga ei huvita," ütles Red Bulli noorteprogrammi kuuluv Vips otse. "Mind huvitab Shwartzmann, sest tahan võita, ülejäänud väga mitte. Punktide mõttes oli hea nädalavahetus."

Ajasõidus oli Vips teine, kuid esimese võidukihutamise stardis tegi ta pisikese vea, mis kukutas mehe viiendaks. Sealt ronis ta kolmandaks, kuid viimastel ringidel olid rehvid nii kulunud, et Jake Hughes (HWA) sai temast muretult mööda. Kusjuures teises sõidus kordus sama – paremate rehvidega Hughes kukutas Vipsi sõidu lõppfaasis neljandaks.

"HWA tiim tegi supertöö. Tavaliselt on Hughes kuulus pigem selle poolest, et ta ei oska rehve säästa. Veits imelik nägi välja, et ta oli esimeses sõidus kaks-kolm sekundit [ringi kohta] kiirem teistest," sõnas Vips.

Ja lisas: "Arvan, et ma poleks isegi okei stardi korral esimest sõitu võitnud. Ma ei usu, et ma selle väikse lolli vea tõttu palju punkte kaotasin, sest auto polnud sel nädalavahetusel sõitudes väga kiire."

Aegluse põhjust ei tohi piloot avaldada. "Ütleme nii, et hea on, et teame põhjust."

Jüri Vips. Foto: Facebook / HitechGP

F3-sari jätkub kolme ja poole nädala pärast Belgias Spa ringrajal. "See on üks mu lemmikuid sel hooajal koos Silverstone'i ja võib-olla Sotšiga, kuigi Sotšis ma pole käinud. Sõitja saab seal (Spas - M.T.) hästi suure vahe teha. See mulle meeldib. Seal on hästi kiired ja rasked kurvid, mis peaks mulle sobima," arutles eestlane.

Enne järgmist etappi ta midagi suurejoonelist ette ei võta, vaid teeb kodus vastavalt Red Bulli treeneri kavale üldfüüsilist trenni. F1-masina testimisest pole jätkuvalt bossidega juttu olnud. "Võiks minna, aga kuulnud pole," ütles Vips, kes tähistab 10. augustil 19. sünnipäeva.

Kas praegu oled Red Bullis heas nimekirjas? "Tahaks loota. Ega täpselt ei tea. Lõppude lõpuks on ainuke asi, mida teha saan, olla rajal kiire, siis Helmut (noortetiimi juht Helmut Marko – M.T.) otsustab. Ega ta mulle enne ei räägi, mis plaanis on. Kui ta midagi tahab, siis paneb otse. Eks näis, mis saama hakkab."

F3-hooaja lõpuni jääb kolm etappi ehk kuus võidusõitu.