Anett Kontaveit.Foto: ZUMA Press / Scanpix
Tennis
7. august 2019, 21:11

Anett Kontaveit: kunagi ei taha, et vastane loobub, aga igal juhul on hea meel edasi liikuda (2)

Anett Kontaveit (WTA 19.) pääses Toronto tenniseturniiril kolmandasse ringi, sest hispaanlanna Carla Suarez Navarro (WTA 26.) jättis mängu puusavigastuse tõttu pooleli. Eestlanna juhtis tol momendil 7:5, 3:1.

"Eks kunagi ei taha võita nii, et vastane annab loobumise, aga igal juhul on hea meel edasi liikuda," sõnas ta telefonitsi Õhtulehele.

Kuniks mängu oli, millega jääd rahule, millega mitte?
"Alguses oli serv jälle rabe. Päris keeruline, tempo oli eelmisest mängust väga erinev. Kuidagi ei leidnud alguses tagakäega ajastust. Tundsin, et seti lõpus läks minu mäng koguaeg paremaks.

Täna oli tegelikult päris niiske ja palav, grip (reketi käepide – M.T.) läks alguses väga märjaks. Aga vahetasin esimese seti keskel või lõpu poole reketi ära, siis läks tunne paremaks."

Kui palju lühem tööpäev võiks pikemas perspektiivis kasuks tulla?
"Kindlasti on mulle hea, et päev sai vara läbi ja saab puhkama. Homne tuleb igal juhul raske ja pikk päev, sest paarismäng kah otsa."

Kuidas füüsiline vorm on?
"Arvan, et hea. Tunnen, et see läheb tasapisi koguaeg paremaks."

Aga mängukindlus?
"Eks iga võiduga tuleb seda juurde."

Järgmine vastane on kuulus Karolina Pliškova (WTA 3.). Kaks korda olete mänginud, kahjuks oled mõlemad korrad kaotanud. Kuidas teda murda?
"Tal on tugev serv ja tugevad löögid. Kindlasti on tähtis, et saaksin esimest servi rohkem sisse kui eelmistel päevadel. Pean täiega võitlema ja kohal olema. Igal juhul tuleb väga raske mäng, aga see on juba kolmas ring. Niikuinii oleks tulnud kõva asetusega mängija vastu."

Pärast Wimbledoni ja enne Torontot oli kuu aja pikkune võistluspaus. Kuidas seda sisustasid?
"Käisin Itaalias puhkamas pärast Wimbledoni, siis alustasin suhteliselt kohe trennidega. Treener käis Eestis."