Esport

TEINE TASE | Rumalad poliitikud: „Videomängud õpetavad inimesi tapma!“ (26)

LISA KOMMENTAAR

Tuust12. august 2019, 13:21
Lõuaotsas põlvini, täis mees aga ajab ikka täielikku varsaarulise juttu. Selge, et mängud ja kinnisideedel põhinevad arvutitaga istumised aitavad tublisti kaasa. Hetkel ongi eestis olukord kus tulevased koolitulistajad istuvad arvutitetaga ja ei pista suvel nina toastki välja, ainult mängivad kuni tekibki soov virtuaalsust ka praktikas realiseerida.
12. august 2019, 03:51
Jesaja 55:6 Otsige Issandat, kui ta on leitav, hüüdke teda, kui ta on ligidal! 7 Õel jätku oma tee ja nurjatu mees oma mõtted ning pöördugu Issanda poole, siis halastab tema ta peale; ja meie Jumala poole, sest tema annab palju andeks. 8 Aga minu mõtted ei ole teie mõtted, ja teie teed ei ole minu teed, ütleb Issand. 9 Sest otsekui taevad on maast kõrgemal, nõnda on minu teed kõrgemad kui teie teed, ja minu mõtted kõrgemad kui teie mõtted.
+ -11. august 2019, 22:08
Kas need mängud just õpetavad, aga väära arusaama elu haprusest ja väärtusest külvavad!
ätt.11. august 2019, 07:05
Väga lihtne -kõiges süüdi mängud ! Sellega saab silma kinni pigistada tegelike probleemide ees,varanduslik kihistumine kus 80%rikkusest riigis on 10% inimeste käes,kus üldise heaolu tingimustes 70% elanikonnast tarvitavad antidepresante ja üle 50% elanikonnast on neist otseses sõltuvuses !
Njaa11. august 2019, 06:22
Esimest korda elus astuksin nende natuke liialdatud sõnade poolele. Vanasti olid mängud selgelt fantaasia ja suuresti kujutlusvõimel baseeruv nö. Arcade või RPG, nüüdsel ajal aga meenutab juba reaalset elu ja neil konsooli- ning tabletisõltlastel tundub tõesti lühem süütenöör olema. Lisaks pisem empaatiavõime. Pole saladus, et sõjavägi otsib mängurite hulgast moodsaid sõdureid/droonipiloote.
Ehh11. august 2019, 10:34
No kas need mõrvarid ja massitapjad on siis kõik suured mänguhullud või?Arvestage ka sellega,et mäng rahustab inimesi,võtab nende aja igasugu lollustega tegeleda.
Hullpeast10. august 2019, 21:16
Täielik absurd, sellist jama annab ikka välja mõelda. Pigem filmid ja muusika. No olgem ausad, koolivägivald või kodused probleemid pigem. Inimene on suht tugev reaalsuse ja mängude eristamises. Olen olnud pikalt pela hull ja kordagi pole mäng vägivaldseid motteid tekitanud. Ei saa sama väita filmide ja muusika kohta mis emotsionaalsel plaanil mänguvad.
jajah10. august 2019, 22:05
et koduste "ptobleemide" eest laps arvutisse tu*listama suunataksegi! Ei saa lõplikult musta valgeks põhjendada!
Eiei12. august 2019, 08:44
Jajah millest sa räägid? Arvutis "tulistamine" on täiesti erinev päris elust. Arvuti tulistamine ei ole mängiva inimese jaoks tapmine ja ei oma mingit emotsionaalset seost reaalsete inimeste tapmisega. Pigem on see sama mis sõpradega noole viskamine seinale ja minnakse hasarti sellest kes paremini viskab. Kodsed probleemid ja kiusamine tekitab viha teiste inimeste vastu mis teeb inimesed vägivaldseks. Tulistamise eesmärk ei ole tulistamine vaid tapmine., vastasel juhul tulistaks ta märklauda v metsas loomi. Need kes arvutimänge süüdistavad pole väga mõelnud ilmselt.
rumalus9. august 2019, 12:17
on relvamüüki keelata.Selle asemel tuleks ehitada hoopis psühhiaatriahaiglaid.Kõik relvaloa soovijad,tippametnikud kaasaarvatud president ja peaminister peaks need uuringud läbima.UUringute metoodika on lääne eriteenistustel täiesti olemas programmi "MK Ultra" näol,mis ise koosneb 149st osast.
Eve9. august 2019, 12:07
Seljuhul miks siis nii mõnigi reklaam keelatud on?kui USA-s on relvad kergemini kättesaadavad juba pikemat aega,kuidas siis nüüd järsku mass*tu*listamised nii hoo on sisse saanud?Kellegi maha ko*ksamine pole teab mis meelelahutus seda enam et nooremale organismile.Paneks siis vanusepiirangu - aga ei ,jääb ehk mõni euro saamata!
Eve9. august 2019, 11:58
Kui relvi võis USAs osta varemgi,kuidas siis nüüd järsku on tõusnus massitulistamiste arv?!!Selge see et kellegi isegi virtuaalis maha koksamine ei mõju seda enam et noorele mõistusele hästi! Siiamaani müstika et vanusepiiranguidki ei panda - jääb veel mõni euro saamata!
minu kogemus9. august 2019, 11:47
Videomängud just vähendavad agressiivsust. Kui inimene on kuskil videomängus oma agressiivsuse välja elanud, siis päris elus ei ole mingit tahtmist enam kuri olla.
vaatad9. august 2019, 11:53
võibolla vahelduseks "rahulikke" teismelisi kes arvutites istudes toole ja tehnikat puruks peksavad!
Peab märkima9. august 2019, 18:21
Mängust sassis mängur on mõistusekaaperdajatele kerge saak. Nagu ka netti pääsenud ullikesed.
Juhan12. august 2019, 22:17
Huvitav miks enamasti mängurid hobikorras pildistamas käivad, mudeleid meisterdavad ja on yldiselt väga rahulikud tüübid kes sekeldustesr eemale hoiavad? On näha tihti vägivaldseid nohkarite kampasid ? :D Inimesed on ulluks lainud. Koik inimesed keda ma tean et on morvanud kellegi voi on lihtsalt kombes taguda ja kinni istuda ei vaata mängude poolegi. Vägivalla juured on ilmselgelt kuskil mujal. Mäng võib inimese reaalsustaju hajutada kuid selleks et niikaugele minna peab enne ikka midagi paigast ära olema.
Maakas8. august 2019, 23:36
Jaa, muidugi on videomängud süüdi, mitte riik, mis lubab igaühel endale relva osta.
irv9. august 2019, 00:00
Californias kaabak pussitas surnuks 4 inimest. Keelad ka noad?
mängud9. august 2019, 08:11
on ühed suurimad mõjutajad.Kui otseselt tulistama ei pane,on kellegi õh.ku laskmine normaalne 9.a aju jaoks??
Ehh11. august 2019, 10:39
Mismoodi saab usas nüüd relvamüüki kinni panna?Relvad on seal uskumatult odavad,sellepärast on relvahuvilistel juba terve hunnik relvi kodus.Keelamisel pole enam mõtet ega mingit kasu.
rs8. august 2019, 22:17
Wut? Minge võtke rohud ära. Mängud kindlasti ei ole süüdi kui sul katus korras pole. Sama võib siis filmide kohta öelda, isegi dokumentaalide kohta? LOL
limiit9. august 2019, 08:08
kusagilt peab piir ikka minema.Vägivalda on liiga palju ja et see "müüb" on näitaja!
Selge13. september 2019, 04:52
Võtan veel teie leivatüki ära...
rumal poliitik?8. august 2019, 20:08
Heia puberteet pluss ahne tootja! Ammu oleks aeg mängude vabadust piirata,see vägivald ja tapmine.......! Vanuse jms piirangud peale! Või siis suitsureklaamid ka tagasi veeee??!
Suitsu reklaamid ei ole enam ammu juba teemas10. august 2019, 21:33
Alati on kergem süüdistada mängu kui reaalsusele otsa vaadata ja tõdeda, et videomängud ei ole tegelikult kunagi ühtegi reaalset mõrva ellu kutsunud. Kui jälgida artikleid noortest tulistajatest tuleb välja, et säärased noored on just vähem mänge mänginud kui nii mõnigi normaalselt toimiva ajuga nooruk. Veel lisaks ütlen, et mängudel on vanusepiirangud omaette teema on, et kas neid piiranguid ka jälgitakse.
halloo8. august 2019, 13:36
Videomängurid on lihtsalt käepärane kontingent ajupesule allutamiseks. Kurnatud ja väsinud videomängurit v netti eksinud vaimselt ebastabiilselt annab mõjutada, iseasi kui kaugele. Eestis kõndis ka vaimselt ebastabiil, nuga püsti käes, mööda linna aga mis sellele eelnes?