Ott Tänaku lõplik otsus peaks selgeks saama Saksamaa ralli paiku.Foto: SANDER ILVEST
WRC
8. august 2019, 13:57

Autosport: Ott Tänak on otsustanud, mis meeskonnas järgmisel hooajal sõidab (46)

Ott Tänak on väidetavalt otsustanud, et sõidab ka järgmisel hooajal Toyota autoga. Leping sõlmitakse tõenäoliselt pärast Saksamaa rallit.

Eelmisel hooajal Jaapani autotootja meeskonnaga liitunud Tänaku vastu tunnevad huvi nii eestlase eelmine leivaisa M-Sport kui ka Hyundai, ent Autospordi andmetel jätkab WRC sarja liider ka järgmisel aastal Toyotas.

"Meil on tõsised arutelud," sõnas Tänak oma tuleviku kohta. "Kõik on veel lahtine, aga loodetavasti leiame lahenduse. Tahaksin varsti otsuse ära teha. Sel nädalal on toimunud palju vestlusi ja oleks tore Saksamaa ralli ajaks asjad paika saada."

Toyota tiimibossilt Tommi Mäkinenilt uuriti samuti Tänakujäämise kohta ning soomlane on selles üsna kindel. "Ütleksin küll, jah. Mõtlen sõitja vaatevinklist ja Toyota on tema jaoks turvaline valik. Ta on autoga ühte sulanud ja pole vaja midagi uuesti õppida, teab täpselt, mida igas olukorras tegema peab."

"Kui istud uude masinasse, siis pead jälle õppima. See ei käi üleöö. Alati läheb aega, et õppida autoga kiiresti sõitma. Vaatan suuremat pilti ning meie juurde jäämine garanteerib talle edu," usub Mäkinen.

Koha Toyotas on 2020. aastaks ilmselt juba kindlustanud hetkel Škodaga WRC2 sarjas võistlev Kalle Rovanperä. Jari-Matti Latvala ja Kris Meeke peavad suure tõenäosusega lahkuma. Hyundai võib aga järgmiseks hooajaks palgata Craig Breene'i, kes Soomes hea sõidu tegi ja oma aktsiaid kahtlemata tõstis.

Rallikalendris ootab nüüd aga ees Saksamaa ralli, mis algab 22. augustil ehk täpselt kahe nädala pärast. Soome ralli võitnud Tänak suutis eelmisel aastal selle duubli teha ning loodab kindlasti oma edu WRC sarjas konkurentide ees kasvatada.