Nõmme Kalju (roosas) seis muutus Euroopa liigas keeruliseks.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
8. august 2019, 22:51

Luksemburgi tšempion tegi avamängus Nõmme Kaljule tuule alla (3)

Jalgpalli Euroopa liiga kolmanda eelringi avamängus läksid Luksemburgis vastamisi kohalik meister Dudelange ja valitsev Eesti tšempion Nõmme Kalju. Kodumeeskond sai kirja 3:1 võidu, kordusmatš toimub teisipäeval Tallinnas.

Luksemburgi tiimi eest tegi peaaegu pidurdamatu etteaste 29aastane sakslane Dominik Stolz, kes lõi oma meeskonna kõik väravad. Ründav poolkaitsja skooris 28., 30. ja 75. minutil. Kalju ainsa tabamuse eest hoolitses Sander Puri 41. minutil.

Kes on see Stolz, keda nõmmekad absoluutselt pidurdada ei suutnud? Saksamaa madalamates liigades omal ajal kõvasti väravaid löönud baierimaalane murdis hooajaks 2015-16 tugevuselt teises Bundesligas pallinud Sandhauseni tiimi. Seal sai ta seitsme liigamatšiga kirja ühe värava ning kolis seejärel Luksemburgi. Dudelange'i ridades on ta 97 mänguga löönud 37 väravat.

Kalju lootused pole vaatamata kindlale kaotusele täielikult kadunud, sest koduväljakul piisaks edasipääsuks näiteks 2:0 võidust. Tallinnas ei saa kaasa lüüa Robert Kirss, kes võika vea eest tänase mängu lõpu eel punase kaardiga duši alla saadeti.

Paari võitja kohtub play-off'is Armeenia meistri Ararat-Armenia või Gruusia tšempioni Tbilisi Saburtaloga. Avamängu Armeenias võitis Saburtalo 2:1.