Poodiumil seisab Tänak kõrgeimal astmel, kuid palganumbrite võrdluses jääb Neuville'ile ja Ogier'le kõvasti alla.Foto: AFP/Scanpix
WRC
9. august 2019, 11:05

Soome meedia: Tänak teenib Toyotas konkurentidest paar miljonit vähem (24)

Trall Ott Tänaku lepingu ümber jätkub. Markko Märtin olevat Hyundaiga läbirääkimisi pidanud ning eestlase palganumber olevat konkurentide omast kõvasti madalam, kirjutab Hispaania meedia.

Hyundai on juba pikalt Tänaku vastu huvi tundnud ning nende suurem eelarve võib saada otsustavaks faktoriks. Nimelt kirjutab Soome ajakiri Penkalla, kes saab infot tuntud rallimänedžeri Timo Jouhki käest, et Tänak teenib Toyotas vaid 1,5 miljonit eurot.

Ogier palk on orienteeruvalt 3,7 miljonit ja Thierry Neuville pistab taskusse 3,5 miljonit. Sama palju teenib ka tema meeskonnakaaslane Sebastien Loeb. Tänaku teenistust saab hetkel võrrelda pigem Jari-Matti Latvala või Esapekka Lappi omaga. Märtin käis Soome ralli ajal ka Hyundai bossi Andrea Adamoga juttu puhumas, mis lisas kuulujuttudele veel õli tulle.

Lisaks Hyundaile ihub saarlase peale hammast tema eelmine leivaisa M-Sport, kel on Märtiniga ka ühiseid ärisid. Autospordi info kohaselt on Tänak juba otsuse teinud, aga ametlikku teavet praegu veel pole.