Alexander Albon.Foto: PA Pictures / Scanpix
Vormel 1
13. august 2019, 08:05

TOHOH! Red Bull tegi üllatava vangerduse (1)

Vormelimaailma tipus toimus märkimisväärne vangerdus: Red Bulli meeskonnaga liitub 23aastane Alexander Albon. Talle teeb ruumi sama vana Pierre Gasly, kelle hooaja esimene pool ei vastanud bosside ootustele.

Briti ja Tai segaperekonnast pärit Albon sõitis seni Red Bulli duubeltiimis ehk Toro Rossos. Sisuliselt oligi tegu meeskonnasisese vangerdusega ja Gasly peab end nüüd taas kehvema auto roolis tõestama. Paljude jaoks tuli aga üllatusena, et Toro Rossost anti võimalus just Albonile, mitte kogenumale venelasele Daniil Kvjatile.

Pierre Gasly. Foto: Zuma Press / Scanpix

Seni sõidetud 12 etapiga on Kvjat kogunud 27 ja Albon 16 punkti. Kvjatil on kirjas ka Saksamaa GP kolmas koht, mis oli Toro Rosso ajaloos alles teine poodiumikoht. Samas tuleb märkida, et venelane on tegelikult Red Bullis oma võimaluse juba saanud, kui tegi kaasa terve 2015. aasta hooaja. Järgmise aasta alguses vahetati ta Max Verstappeni vastu välja ja saadeti Toro Rossosse. Nüüd sai sama saatuse osaliseks Gasly, kes on tänavu suutnud koguda vaid 63 punkti. Võrdluseks, Max Verstappenil on sama autoga kirjas 181 silma.

„Red Bull on unikaalses olukorras, sest meil on leping nelja andeka sõitjaga, keda saab liigutada põhimeeskonna ja Toro Rosso vahel,“ seisis meeskonna teates. „Kasutame järgmist üheksat sõitu, et näha Alexi võimeid. Pärast seda otsustame, kes hakkab järgmisel hooajal Maxiga samas tiimis sõitma.“

 Daniil Kvjat Foto: SIPA/Scanpix

Kõiki Red Bulli ja Toro Rosso vangerdusi on eestlastest mootorispordisõpradel eriti põnev jälgida, sest vormel 1 tiimide piirile on kerkinud ka nende noorteprogrammi kuuluv Jüri Vips, kes praegu võitleb vormel 3 MM-tiitli eest.

Vormel 1 sarja seis:

1. Lewis Hamilton (Mercedes) 250 punkti

2. Valtteri Bottas (Mercedes) 188

3. Max Verstappen (Red Bull) 181

4. Sebastian Vettel (Ferrari) 156

5. Charles Leclerc (Ferrari) 132

6. Pierre Gasly (Red Bull/Toro Rosso) 63

9. Daniil Kvjat (Toro Rosso) 27

15. Alexander Albon (Toro Rosso/Red Bull)