Selle suve üks kallimaid üleminekuid Nicolas PepeFoto: PantherMedia/Scanpix
Jalgpall
15. august 2019, 14:15

KOSMILISED SUMMAD: milline Briti jalgpalliklubi kulutas sellel suvel kõige rohkem?

Inglismaa kõrgliiga jalgpalliklubide üleminekuaken sulgus 8. augustil. Koostasime ülevaate kõikide meeskondade kulutustest.

Selle suve suurim kulutaja oli Manchester United 148 miljoni naelaga. Nad tegid Harry Maquire'ist maailma kallima kaitsja (80 miljonit), talle järgnesid veel paremkaitsja Aaron Wan-Bissaka, kes läks Unitedile maksma 50 miljonit ja noor Swansea ääremängija Daniel James, kelle üleminekutasu oli 18 miljonit naela, vahendab Sky Sports.

Üllatuslikult oli tabeli teisel kohal alles kevadel Premier League'i tõusnud Aston Villa, kes ostis suve jooksul lausa 12 mängijat ja kulutas nende peale 144,5 miljonit naela. 

Eelmise hooaja pettumust valmistava viienda kohaga lõpetanud Arsenal oli tabelis järgmine, 138 miljoniga. Eesotsas uue klubi rekordi eest ostetud (72 miljonit) Lille'i ääremängija Nicolas Pepe ja endine Chelsea kaitsja David Luiz.

Ka tiitlikatsja Manchester City ei istunud suvel sugugi käed rüppes. Oma meeskonda täiendati 134,8 miljoni naela eest. Suurimateks täiendusteks olid Madridi Atletico meeskonnast soetatud kaitsev keskpoolkaitsja Rodri (62,5 miljonit) ja äärekaitsja Joao Cancelo, kes läks Cityle maksma 60 miljonit naela.

Evertoni kulutused tõusid 118,5 miljonini viimasel ülemineku päeval, kui nad ostsid 34 miljoni eest Arsenali lootustandva ääremängija Alex Iwobi. Teisteks olulisteks täiendusteks olid kõigest 19aastane ründaja Moise Kean (27,5m naela), 22 miljonit maksnud Barcelona poolkaitsja Andre Gomes ja briti jalgpallifännidele teada tuntud Fabian Delph.

Selle üleminekuakna kõige väiksem kulutaja oli alles Inglismaa kõrgliigasse tõusnud Norwich, kes kulutas sel suvel ainult 1,1 miljonit naela. Üllatavalt kokkuhoidlik oli ka eelmise aasta teise koha meeskond Liverpool. Peatreener Jürgen Klopp kulutas suvel kõigest 4,4 miljonit. 

Kokku ostsid Premier League'i klubid mängijaid 1,41 miljardi naela eest.