Roman Kožuhhovski.Foto: Viljar Voog
Jalgpall
13. august 2019, 21:30

Kalju peatreener: me pidanuks edasi minema

Nõmme Kalju kaotas Euroopa liiga 3. eelringi korduskohtumise 15kordsele Luksemburgi meistrile F91 Dudelange'ile 0:1 ja langes koondskooriga 1:4 konkurentsist.

"Otsustavaid faktoreid oli mitu. Esiteks punane kaart, enne seda mängisime päris hästi. Teine oli oma võimaluste mitte ära löömine," lausus Kalju peatreener Roman Kožuhhovski mängujärgsel pressikonverentisl.

Miks Reginald polnud täna algkoosseisus? 
"Tal oli hiljuti periood, kus ta oli vigastuse tõttu väljas ega mänginud liigas ega ka [kodus] Celticu vastu. Seega arvasin, et ta pole piisavalt heas konditsioonis, et tervet kohtumist mängida. Nägin Luksemburgis, et tal oli vastupidavusega probleeme. Täna tuli ta pingilt ja tegi mängu paremaks."

Punasest kaardist. On teil etteheiteid kohtunikule või mängijale?
"Mulle ei meeldi kohtuniku töö üle arutleda. Esimest kollast ma ei mäleta, aga teine oli otse minu silme ees. Nägin, mis toimus ja kohtunik tegi otsuse."

Kas olete juba Vladislav Homutoviga rääkinud? Kui jah, siis mida talle ütlesite?
"See pole teema, mida arutada, aga nägin, et mängija mõistis ise oma olukorda. Tiim toetab teda täielikult. Arvatavasti on temal praegu kõige raskem."

Kas olete pettunud, sest olgem ausad, edasi pääsemine oli täiesti reaalne?
"Ma ei kahelnud kordagi oma tiimis. Te teate mind, ma olen realist, mitte romantik. Vastasvõistkond oli organiseeritud, tehniline, mobiilne ja kiire, aga Kalju pidanuks edasi minema."

Eurohooaja kokkuvõtteks: "Meie meeskonnas on maksimalistid. Esindasime tänavu Eestit valitsevate meistritena. Kõik mängud on meeskonna arengule abiks, see oli väga hea kogemus kõigile – klubile, mängijatele, kontoritöötajatele ja ka ajakirjanikele. Hea õppimiskoht, kahjuks seekord peame õppima vigadest."