Roelf Bouwmeester jooksurajale ilmselt ei naase.Foto: Twitter/@RTVNoordSport
Kergejõustik
14. august 2019, 08:58

Hollandi sportlane jäi narkootikumide müümisega vahele ja võib eluaegse vanglakaristuse saada (2)

Kaks hollandlast vahistati Ungaris toimunud muusikafestivalil narkootikumide müümise eest. Üks neist oli Hollandi sprinter Roelf Bouwmeester.

Kogus, millega 21aastane atleet ja tema kaasmaalane vahele jäid, oli Ungari meedia andmeil kõigi aegade suurim. Politsei leidis kilo ecstasy tablette, 451 purki narkootiliste ainetega ja 128 grammi kanepit. Narkootikume müüdi telgist, neil oli isegi hinnakiri, kus kõik müüdavad tooted kirjas. Ainuüksi konfiskeeritud kraami väärtus oli 15 000 eurot.

Ungari politsei avalduses seisab, et 21aastane ja 22aastane mees vahistati teisipäeva õhtul. Nad jäid vahele turvamehele, kes märkas nende telgi juures erakordselt palju liikumist. Arreteerimise päeval oli sportlase ema Facebooki kaudu ka Ungaris elavaid inimesi otsinud. Prokuröri hinnangul on võimalik ka eluaegne vanglakaristus.

Ungari seaduse järgi on narkootikumide müük karistatav kuni kaheksa-aastase vanglakaristusega. Suuremate koguste puhul võib vabaduse kaotada kahekümneks aastaks.

Bouwmeesteri isiklik rekord 100 meetri jooksus on 10,50 sekundit, kaks korda pikema maa läbimiseks on tal parimal katsel aega läinud 21,37s. Ta kuulus 2017. aastal EMil ka Hollandi 4x100 meetri teatemeeskonda.