COOP | Sisuturundus
16. august 2019, 15:23

COOPi autoloosi võitja: läksin tuppa ja ütlesin, et mulle on suhkruvett vaja – emotsioonid olid laes!

„Sõitsin töölt kodu poole, kui mulle helistati. Vaatasin, et number on võõras ning ei võtnud vastu. Käisin vahepeal Rakveres ära, kui tuli uus kõne. Mõtlesin, et olgu, ma vastan nüüd. Minuga taheti mälumängu mängida – uuriti, kas tean, millised kampaaniad on parasjagu COOPis käimas,“ meenutab COOPi autoloosiga uue Volkswagen Passati võitnud Leili Annus (53).

Kõigepealt tuli Leilil pähe, et COOPis toimub koolikampaania. „Aga öeldi, et midagi on veel. Pakkusin siis autoloosi, mille peale mulle vastati, et palju õnne,“ naerab Leili. Esimesena andis Leili võidust teada enda emale. „Läksin tuppa ja ütlesin, et mulle on suhkruvett vaja, emotsioonid on laes. Ma võitsin auto!“ jutustab ta. „Suhkruvett muidugi päriselt vaja ei olnud, aga ema ka ei uskunud esiti autovõitu,“ lisab naine. Ta muigab, et teab nüüd: autosid ei võida ainult Maalid ja Juulid kusagilt kaugelt, võidavad ka Leilid siitsamast.

Kuna Leili elab maal, oli tal ennegi auto olemas. „Maainimene ilma autota ei saa. Eks bussiliiklus on muidugi olemas, aga see käib niisugustel aegadel, et Huljal ma töötada ei saaks,“ tunnistab ta. Muide, uue auto, 2010. aasta Peugeot, ostis Leili alles tänavu aprillis. „Eelmine auto lõpetas minuga lihtsalt koostöö ja oli kiirelt uut vaja,“ nendib ta.

Peugeot uueks omanikuks saab aga nüüd üks Leili tütardest. „Ega kahte autot pole mõtet hoida, pidanuks vana maha müüma – samas hinnaväärtus ei ole kindlasti see, mis enne. Nii et kui laps tahab, siis ta saab selle auto endale. Tema oli ka esimene, kes küsis mult, et ema, mis su Peugeot’st saab. Vastasin, et kui kokku saame, siis arutame,“ seletab Leili. Kuna teistel tütardel on autod juba olemas, polnud neil taolise tehingu vastu midagi.

Auto tütardega kahasse

Tegelikult ongi Leili kaks nooremat tütart autovõiduga teataval määral seotud. „Tüdrukutel on juulikuus nädalase vahega sünnipäevad. Nad palusid, et ostaksin sünnipäevaks vajalikud asjad ära ja nemad maksavad mulle tagasi. Niisiis naersingi, et auto on tütardega kahasse. Eks see sõiduk peresse ikka jääb, kade ema ma pole,“ räägib Leili, kes osales autoloosis lausa 10 piletiga. See tähendab, et ta kulutas juulikuus COOPi poodides vähemalt 500 eurot. Nooremate tütarde sünnipäevapeod peetigi Leili juures. „Laud oli külluslikult kaetud ning sugulased said kokku,“ kirjeldab Leili.

Oma kolme tütre, Margiti (31), Marge (30) ja Merlini (29), kohta jätkub Leilil vaid kiidusõnu. „Lapsed on mul tublid, minu rikkus,“ kinnitab ta. „Nädalas korra käivad nad ikka külas. Kui parasjagu ei näe, siis lobiseme Messengeris, nii et tean, kuidas neil läheb ja millega tegelevad,“ lisab ta.

Merlin ja Margit olid ka Kadrina Konsumi juures auto üleandmisel kohal. „Keskmine tütar on aga praegu Tallinnas tööl ja saab tulla alles õhtul pool üksteist. Ta viskaski nalja, et kas selleks kellaajaks ei saaks üleandmist ajastada,“ muheleb Leili.

See-eest vanem tütar Margit oli kohal nii abikaasa kui ka pisipoja Otiga. „Kahe ja poolene Ott on praegu minu ainus lapselaps, kuid vanemal tütrel sünnib teine laps juba novembris. Hetkel me veel ei tea, on see poiss või tüdruk. Oti osas teadis tütar aga kohe algusest, et beebi, keda ta ootab, on Ott – kui rasedaks jäi, siis rääkis, et temal on Ott ja Ott. Saigi siis lõpuks Ott,“ pajatab uhke vanaema.

On ka näha, et Ott on vanaema silmatera. Kui Leili esimest korda autosse istus, hõikas ta põnnile: „Tule, tee vanaema autoga tuut-tuut.“ Kuna inimesi oli Kadrina Konsumi juures üle viiekümne, kartis väikemees vanaema juurde vudida. Ema julgustuseks kõrval, sai Ott siiski veidi sõidukit uudistada.

Kolleegidele valmistab võidu puhul võileivatordi

Leili elab Kadrina lähistel Jõepere külas, kus on vähem kui 100 elanikku. „See on minu sünnikodu, maja ehitas vanaisa 1930ndate alguses, pärast seda pärandas minu isale, tema minu vennale. Vend pidas seal talu, kuid sai korteri ja kolis ära. Kuna ma toimetasin majas üsna palju, siis jäi see viimaks mulle,“ selgitab Leili. Tegelikult ongi Leili terve elu elanud Lääne-Virumaal, välja arvatud lühike õpiperiood Viljandis. „Ma pole tundnud, et tahaks kuskil suures linnas elada. Mind häirib juba see, kui autod kahelt poolt mööda sõidavad. Õnneks on tüdrukutel load ja kes on vaba, see sõidutab mammit,“ muigab naine.

Tööl käib Leili Huljal, mis asub Jõeperest 16 kilomeetri kaugusel. Tema ametiks on akendele tihendite panemine – juba 13 aastat. „Füüsiliselt on see naisterahvale ikka raske töö, sest me ei pane tihendeid ju ainult väikestele akendele. Aga hakkama ma saan,“ tõdeb Leili. Tema tööpäev algab igal hommikul kell kuus, mis tähendab, et ärgata tuleb juba pool viis. „Vanasti tegime suviti maal heina. Ei küsinud keegi lastelt, kas tahame magada lõunani või mitte,“ kehitab ta õlgu.

Leili kinnitab, et ka kolleegid rõõmustasid koos temaga autovõidu puhul. „Minu otsene ülemus ütles, et olen selle ära teeninud. Ka firmajuht kiitis, et tore, et selle võidu sain,“ toob Leili välja. Päev pärast auto kätte saamist lubas Leili ka kolleegidele välja teha. „Täna tähistame kõigepealt oma perega ja sööme sefiiritorti, aga homseks valmistan kolleegidele võileivatordi. Niisiis pean korra sõitma Rakvere Maksimarketisse, et vajalik kraam osta – seal valik veidi suurem,“ lausub Leili.

Kadrina Konsumi juurest lahkub Leili aga uue Volkswagen Passati kõrvalistmel. Esimeseks juhiks usaldab võitja hoopis oma väimehe. „Kuna nii palju on pealtvaatajad, siis tunne on veidi ebakindel. Vajab harjumist,“ tunnistab naine.

Kuidas võita auto?

Eesti kõigi aegade suurima autoloosi käigus loosib COOP iga kuu oma klientide vahel välja uhiuue Volkswagen Passati päriseks. Loosis osalemiseks peab klient COOPi kauplustes ühe kuu jooksul poodlema kokku vähemalt 50 euro eest ning registreerima oma ostud COOPi kliendikaardiga (Säästukaart, Säästukaart Pluss või Coop Panga kaart). Just kliendikaardi registreerimine on võti loosis osalemiseks, kuna automaatne kliendikaardi süsteem peab ise arvestust, kui palju virtuaalseid loosipileteid on kogunenud. Oma piletite arvu ja kui palju järgmisest piletist puudu on, saavad kliendid jooksvalt vaadata ostutšeki pealt. Samuti tasub aadressil www.coop.ee/saastukaart üle kontrollida, et Säästukaardi andmebaasis oleksid õiged kontaktandmed, sest kui klienti pole võimalik kolme tööpäeva jooksul kätte saada, on korraldajal õigus välja loosida uus võitja.

Juhul, kui ühe kuu jooksul koguneb oste kokku üle 100 euro, on võiduvõimalus kaks korda suurem, 150 euro korral kolm korda suurem ja nii edasi. Iga kuu toimub uus loosimine ja virtuaalsete loosipiletite arvestamine algab otsast peale. Loosimiste tulemustest informeeritakse avalikkust meedia kaudu ning lisainfot leiab COOPi koduleheküljelt www.coop.ee/autoloos.