Anett Kontaveit.Foto: Zuma Press/Scanpix
Tennis
14. august 2019, 22:23

Võidukas Kontaveit läheb vastamisi maailma teise reketiga (6)

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 20.) alistas Cincinnati turniiri teises ringis 18aastase poolatari Iga Swiateki (WTA 55.) 6:4, 7:6 (2). 

Poolatar suutis kohe avageimis Kontaveidi servi murda, kuid meie õnneks oli see Swiateki avaseti ainus rõõmuhetk. Eestlanna vastas järgmises geimis kohe omapoolse murdega ning edasi kulgeti võrdselt kuni seisuni 5:4, mil Kontaveit teist korda murdis ning avaseti 6:4 võitis. 

Ka teine sett algas Swiateki murdega, kuid sarnaselt avasetile suutis Kontaveit kohe vastata. Seisul 2:2 murdis poolatar uuesti ning suutis järgnenud geimides kätte võideldud edu hoida. 

Seda aga seisuni 5:4, mil Kontaveit murdega seisu viigistas ning teise seti kiiresse lõppmängu viis. Seal oli eestlanna see, kes servil kindlamat olekut näitas ning lõpuks 6:4, 7:6 (2) mängu võitis. 

Järgmises ringis tuleb eestlannale vastu maailma teine reket Ashleigh Barty. Kontaveit on austraallannaga vastamisi läinud varasemalt kahel korral. Mullu oli 6:3, 6:3 parem Barty, viis aastat tagasi pani oma paremuse maksma Kontaveit.