Citroeni roolis Sebastien Ogier kihutamas Soome rallil. Foto: AFP/Scanpix
WRC
14. august 2019, 20:12

TOHOH! Citroen võib ühes Ogier'iga rallimaailmast kaduda

Kuuekordse autoralli maailmameistri Sebastien Ogier'i leping Citroeniga kehtib 2020. aasta lõpuni ning prantslane on kinnitanud, et kavatseb pärast seda oma sportlaskarjäärile joone alla tõmmata. Nüüd kirjutas väljaanne Autosport, et Ogier'iga koos võib MM-sarjast kaduda ka Citroen. 

Seda väidetakse enda allikatele tuginedes, Citroeni tegevjuht Linda Jackson ei soostunud antud teemat väljaandele kommenteerima. Tema sõnul on Prantsusmaa autotootja MM-sarjas jätkamisest huvitatud, kui WRCs võetakse laialdaselt kasutusele nii hübriid- kui ka elektritehnoloogia. 

Rahvusvaheline Autoliit FIA on varasemalt öelnud, et nemad plaanivad vastava ülemineku hübriidtehnoloogiale teha 2022. aastal, kuid detailsemaid plaane ning täpsustusi nad meeskondadele veel esitanud pole. 

"Keskendume praegu 2019. ja 2020. aastale, kus tahame oma investeeringutest maksimumi võtta," sõnas Jackson. "Tahan, et meeskond keskenduks praegu 100protsendiliselt ainult järgnevale kahele aastale."

Küsimusele, kas Citroen võib kasutada sarnast taktikat nagu uue generatsiooni masinatele üle minnes, kui võeti auto arendamiseks vaheaasta, jättis Jackson samuti vastamata. 

Küll kinnitas ta, et Citroen jätkab ka tuleval hooajal kahe sõitjaga: Ogier'i ja Esapekka Lappiga.