Esapekka Lappi. Foto: LEHTIKUVA/Reuters
WRC
15. august 2019, 16:42

Tänaku konkurent sai suurelt bossilt kiita: ta on kogu MM-sarja üks kiiremaid ja lootustandvamaid

Ralliässa Esapekka Lappi debüüthooaeg Citroenis pole olnud üleliia särav, kuid tiimisiseselt ollakse temaga rahul. 

Soome rallil teiseks tulnud Lappi jõudis ka Rootsis poodiumile, ent ülejäänud võistlused on pigem ebaõnnestunud. Sellele vaatamata usaldatakse 28aastast pilooti, tänavu antakse talle veidi avanssi.

"Oleme oma sõitjatega rahul. Kui tiimi koostasime, siis teadsime, et Sebastien [Ogier] on maailmameister ning Lappi üks maailma kiiremaid ja lootustandvamaid noori," ütles Citroeni tegevjuht Linda Jackson Autosportile.

"Kuna Esapekka on noor, kogub ta tänavuse hooajaga kogemusi. Anname talle võimaluse ja toetame teda igakülgselt."

Citroen on ainuke MM-sarja tiim, kes läbib hooaja vaid kahe piloodiga. "Me ei kahetse seda otsust. Järgmisel hooajal on seis sama," selgitas Jackson.

Ta jätkas: "Olen hooaja senise käiguga rahul, kuid nagu ütlesin ka rallitiimi pealikule Pierre Budarille, siis meil võiks ka paremini minna. Seni on läinud korralikult, kuid tahaksin sellest rohkem kasu lõigata.

Minu käest on küsitud: miks me MM-sarjas kaasa lööme? Vastab tõele, et naudime rallit, kuid olen ärinaine ning tahan oma investeeringutelt teenida. Mida rohkem võidame, seda parem olukord on. Eesmärk on kasum."

Pole sugugi välistatud, et varsti Citroeni enam MM-sarjas ei näe. Nimelt liiguvad jutud, et kui Ogier 2020. aasta lõpus karjääri lõpetab, võib kogu tiim karussellilt maha astuda. 

"Keskendume praegu 2019. ja 2020. aastale, kus tahame oma investeeringutest maksimumi võtta," kommenteeris Jackson napisõnaliselt.