Ksenija Balta püüab Kadriorus täita MM-i normi. Foto: Aldo Luud
Spordivaria
15. august 2019, 17:03

Eesti meistrivõistlustel osalevad nii Kirt, Balta kui ka Mägi

Laupäeval ja pühapäeval toimuvad Tallinnas Kadrioru staadionil Eesti meistrivõistlused kergejõustikus. Avapäeval osaleb ka odaviske maailma edetabeli juht Magnus Kirt.

Võistlused avatakse laupäeval kell 13.45, päev algab meeste odaviskega kell 14. Meeste odavise on meistrivõistluste üheks magnetiks: näha saab sel aastal kahel korral üle 90 meetri visanud ja Eesti rekordit uuendanud Magnus Kirti (TTÜ SK). Talle pakub konkurentsi eelkõige Tanel Laanmäe (SK Viraaž).

Eelmisel nädalal hooaja avavõistlusel Horvaatias 6.52 kirja saanud kaugushüppaja Ksenija Balta (Tallinna SS Kalev) püüab Kadriorus täita Doha maailmameistrivõistluste normatiivi (6.72). Balta plaanib osaleda ka naiste 100 m jooksus, kus ta konkureerib meistritiitli nimel eelkõige Õilme Võro (KJK Lõunalõvi) ja Karoli Käärtiga (Audentese SK).

Meeste kuulitõukes tuleb ringi pikalt püsinud Eesti rekordi sel suvel enda nimele kirjutanud Kristo Galeta (KJS Sakala).

Rasmus Mägi (TÜ/ASK) on üles antud nii 400 m kui ka 400 m tõkkejooksus. Millisel alal ta jookseb, otsustab ta vahetult enne võistlust. 400 m tõkkejooksus on stardis ka Jaak-Heinrich Jagor (Tartu SS Kalev).

Pühapäeval kell 17.50 Kadrioru staadionil algaval ketteheitevõistlusel on kohal Eesti hetke parim kettaheitja Martin Kupper (Audentese SK), kellele tuleb konkurentsi pakkuma tippsportlase karjääri lõpetanud olümpiavõitja Gerd Kanter (Tallinna SS Kalev).