Therese Johaug ühega paljudest MMi kuldadest. Foto: LISI NIESNER/Reuters
Kergejõustik
15. august 2019, 21:18

PÕNEV! Müstiliselt jooksnud suusastaar Johaug plaanib kaasa lüüa kergejõustiku EMil (3)

Augusti alguses üllatas Norra suusastaar Therese Johaug kodustel kergejõustiku meistrivõistlustel 10 000 meetri jooksu kindla esikoha ning ülitugeva ajaga 32.20,87.

"Tundsin end nii kergelt ja hästi, et mõtlesin, kui ma juba paugutama tulin, siis teen seda korralikult. Joosta oli väga lõbus," ütles Johaug võistluse järel. Ühtlasi täitis ta kuhjaga tuleval aastal Pariisis peetava EMi normi.

Täna andis murdmaasuusatamise olümpiavõitja ning kümnekordne maailmameister mõista, et ta võibki end kergejõustiku EMil proovile panna. 

"See on täiesti võimalik, oleks väga lõbus näha, mis saab," ütles Johaug Norra meediale. "Aga see vajaks veidi pikemat ettevalmistust. Kui teeksin natuke rohkem trenni, eriti tehnika osas, ja paneks naelikud jalga, siis võiksin joosta veel kiiremini."

Euroopa tänavuse hooaja edetabelis hoiab norralanna 32.20,87ga 15. kohta. Tasub märkida, et Johaug läks kodustele meistrivõistlustele spetsiaalse ettevalmistuseta. Päev varem jäi tal seljataha kolme tunni pikkune reis ning kiirustrenn. Jooksueelsel hommikul oli kavas rullsuusatamise harjutuskord. 

"Võtsin seda jooksu kui tugevat treeningut. Pärast seda ma põhimõtteliselt jooksnud polegi," märkis Johaug. 

Talvel keskendub ta suusatamisele. Kui kevadel asjad paika loksuvad, võib kavva sattuda ka Pariisi kergejõustiku EM.