Valtteri Bottas M-Spordi testil. Foto: imago images / Eibner
Auto-Moto uudised
15. august 2019, 22:30

KÕVA SÕNA! Alles hiljuti autoralliga tutvunud Soome vormeliäss näitas Kris Meeke´iga võrdset kiirust (3)

Selmet rahulikult suvepuhkust nautida otsustas Soome vormelipiloot Valtteri Bottas testida WRC sarja masinaid. Vaatamata vähesele kogemusele sääraste autodega sai ta suurepäraselt hakkama.

Käimasoleval nädalal katsetas Bottas M-Spordi Fordi ning Citroeni, kuid kõige vingema kogemuse sai ta Toyota roolis Soome teedel. Koduradadel sõitis ta juuli lõpus, Suurbritannia ja Saksamaa vormel 1 etappide vahel. 

"Ma ei vajanud tiimilt eriluba, et WRC masinaid testida. Olin sellest rääkinud juba ammu aega tagasi," ütles Mercedese F1 meeskonda kuuluv Bottas crash.net´ile. "Kogemus oli väga lõbus ning tunnen, et tuli mulle kasuks. Sõidutunnetus läks kindlasti paremaks." 

Kuigi 29aastane piloot paarutas eelkõige meelelahutuslikul eesmärgil, siis tulemused olid märkimisväärsed. Näiteks suutis Bottas 2016. aasta Soome ralli võitja Kris Meeke´iga sama kiirus näidata. 

"Arvan, et Toyota jäi minuga rahule. Sõitsin Meeke´iga, kes veidi varem samal katsel kihutas, sama aja välja. Arvestades, et olin esimest korda korraliku masinaga kruusal, siis tunne oli päris ülev," rõõmustas Bottas. 

2013. aastast vormel 1 sarjas osalev soomlane on varasemalt WRC masinatega kokku puutunud minimaalselt. Esimese tõsise kogemuse sai ta tänavu jaanuaris, osaledes Lapimaa lumerallil Fordiga Fiestaga.