Anett Kontaveit.Foto: Rob Carr/AFP
Tennis
15. august 2019, 21:40

Maailma teisega võrdselt võidelnud Kontaveit: mingit tasemevahet polnud (4)

Cincinnati tenniseturniiri kolmandas ringis napilt maailma teisele reketile Ashleigh Bartyle kaotanud Anett Kontaveit tunnistab, et otsustavaks said pisiasjad. 

"Arvan, et kokkuvõttes oli hea mäng. Eks ikka on niimoodi raske kaotada, sest mul olid omad võimalused. Aga natuke oli ebaõnne," ütles Kontaveit Eesti ajakirjanikele.

"Iseenesest mängisin hästi, kolmas sett oli väga kõrgetasemeline. Väikesed asjad loevad: serv oli millimeeter pikk ja järgmine löök millimeeter kõrval. Arvan, et mingit tasemevahet polnud. Ma ei tunne, et oleksin täna kuidagi kehvem olnud. Võrdne mäng." 

Matši käigus tõusis temperatuur ligi 30ni, kuid selle taha eestlanna pugeda ei taha. "Siin on iga päev olnud päris raske. Otsustava seti viimased punktid olid füüsiliselt keerulised, tõmbas kopsu veidi kokku. Aga kõigil on samad tingimused."

Kokkuvõttes jääb ta rahule: "Olen viimasel paaril turniiril saanud häid võite. Täna oli väga napp kaotus, aga mängisin ikkagi maailma teise numbriga. Muidugi tahtsin väga võita, kui väga kurb ei tasu olla." 

Nüüd saab Kontaveit umbes poolteist nädalat puhata, platsile tuleb ta uuesti 26. augustil, mil algab hooaja viimane suure slämmi turniir US Open.

"Olen häid mänge alla saanud. Häälestus on positiivne," usub Kontaveit, et ta on suurturniiri eel heas löögihoos.