Rain Veideman 2010. aastal Rakvere Tarva särgis. Foto: Joosep Martinson.
Korvpall
16. august 2019, 16:30

Tarvasse naasnud Veideman: kusagil on mul vaja mängida, diivanil lösutades paremaks ei saa

Kauane Eesti koondislane Rain Veideman (27) alustab sarnaselt eelmise aastaga tänavust klubihooaega kodumaal. Kui mullu rõõmustas haljalane Rapla fänne, siis tänavu tõmbab ta selga Rakvere Tarva särgi. 

"Väljast ühtegi normaalselt pakkumist ei tulnud. Nüüd lihtsalt kordub sama, mis eelmine aasta: alustan Eestist ja eks siis ole näha, kas miskit tuleb või ei tule," sõnab Veideman. 

Mullu Raplaga liitudes ei nõustunud tagamängija, et kodumaale naasmine tähendaks automaatselt sammu tagasi. Samas, toona räägiti Raplast kui potentsiaalselt medaliklubist. Rakvere Tarvast peetakse tänavu ikkagi kindlalt tagumise otsa meeskonnaks. Kas ka praegu jääb Veideman selle juurde, et tegemist pole sammuga tagasi, vaid lihtsalt hüppelauaga?

"Jaa, absoluutselt. Kusagil on mul vaja ju mängida, sest diivanil lösutades paremaks ei saa," sõnab ta. "Arvan, et Eestis pole otseselt vahet, kust alustada."

Lisaks Tarvale käisid koondislase ukse taga kraapimas ka teised Eesti klubid. Lõpuks said Veidemani sõnul määravaks pisiasjad: Tarva puhul on plussiks kodukoha lähedus, mis on värsket perelisa arvestades vägagi tervitatav.

Veidemani lepingus on sarnaselt eelmise aastaga klausel, mis lubab tal sobiva pakkumise korral välismaale siirduda. Mullu pallis ta Raplas detsembrini, pärast mida siirdus Itaalia esiliigasse Mantovasse. 

Küll kinnitab pallur, et suvalisest õlekõrrest ta kinni ei haara. "Mul on agendiga kriteeriumid paika pandud ning igasuguseid pakkumisi ta mulle ei ütlegi. Otseseid eelistusi mul pole, kui tingimused sobivad, siis võib minna. Elu on näidanud, et need pakkumised tulevad nii nagu jumal juhatab," sõnab ta. 

Kas see oleks pettumus, kui läheks käiku kõige mustem stsenaarium ning Veideman mängib Tarva särgis ka kevadel? "Mis mul ikka põdeda. Igal pool mängitakse korvpalli ja kui pean siia hooaja lõpuni jääma, siis tuleb mul see vastu võtta ja hästi mängida. Elu sellepärast seisma ei jää."

Tarva meeskonna treeningutega liitub Veideman esmaspäeval. Uue hooaja osas ta ühtegi lubadust andma ei hakanud: "Hakkame koos tegema ja vaatame, mis välja tuleb. Põnev igal juhul."