Bogdan Vaštšuk (sinises).Foto: Facebook / Bogdan Vaštšuk
Jalgpall
16. august 2019, 20:50

Skandaalne noortekoondislane liitus Levadia treeningutega

Endine Eesti noortekoondislane ja viimati Bulgaaria tippklubis Sofia Levskis mänginud Bogdan Vaštšuk (23) treenib praegu Tallinna FCI Levadiaga.

Nooruses ründaja ja viimasel ajal pigem ründava poolkaitsjana tegutsev Vaštšuk on hetkel vabaagent ja treenib nüüd Levadiaga. "Midagi ametlikku ei ole, aga eile tegi esimese treeningu meie juures," ütles Levadia tegevjuht Sergei Hohlov-Simson Soccernet.ee-le.

"Ta teeb veel täna õhtul meeskonnaga trenni ja ilmselt järgmine nädal selgub midagi," lisas ta. 

Eelmise hooaja veetis Vaštšuk FC Riiast laenul Bulgaaria kõrgliigaklubis Sofia Levski. Soovitud läbimurre jäi seal sündimata ning hooajaga kogunes tema saldosse vaid kümme mängu. 

Eesti esindamise skandaal

Tänavuse aasta alguses sattus Vaštšuk aga omamoodi skandaali, kui astus meedia vahendusel sõnasõtta toonase Eesti koondise peatreeneri Martin Reimiga. 

Must kass jooksis Reimi ja Vaštšuki vahelt läbi aastal 2015, kui Reim oli veel U21 koondise peatreener. Erinevaid noortekoondiseid, sealhulgas Reimi U21, esindanud Vaštšuk loobus toona kutsest mängule San Marinoga. See on fakt. Kuid põhjuse osas lähevad meeste versioonid lahku.

Mängija sõnul segas teda pisivigastus, Reimi väitel ütles Vaštšuk talle telefonis, et ei soovi Eestit esindada. Õli valab tulle pilt Venemaa lipuga jalgpallisaabastest, mille Vaštšuk mõne aasta eest sotsiaalmeediasse üles laadis.

Seda on ta hiljem põhjendanud nooruse rumalusena. Ülemöödunud aastal lausus ta Soccernetile: "Ma armastan Eestit ja olen siin üles kasvanud, tean Eestist kõike ja tunnen end siin mugavalt. Eesti ja Venemaa vahel valin loomulikult Eesti."

Pärast 2015. aasta loobumist pole ta Eesti koondise särki selga tõmmanud. Õigemini teda pole kutsutud.

Reim: "Me ju näeme, mis sotsiaalmeedias on olnud, mida enam pole üleval. See näitab mingisugust meelsust. Kui see on muutunud, siis minu telefoninumber on avalik. Kuskil ütlemisest "jah, ma nüüd tahan..."" 

Vaštšuk seletas Õhtulehele oma versiooni juhtunust.

„Ma ei tea, millest ta räägib. Ma pole temaga pärast 2015. aastat rääkinud ja ma ei öelnud, et ma ei taha Eestit esindada. Ta peaks uue telefoni ostma või praeguse ära parandama,“ tulistas ta inglise keeles Õhtulehele. 

„Olen sellest olukorrast väsinud. Tahan Eestit esindada, aga mitte sellist Eestit, kes minu kohta s*tta ajab. Eesti meedias ei ilmu minu kohta kunagi positiivseid uudiseid. Mis mul öelda? Kui nad ei taha, et ma Eestit esindaks, siis helistagu ja öelgu. Ma ei hakka seepärast nutma, ma lepiksin sellega ja läheksin eluga edasi. Mind ei huvita, mida inimesed arvavad, ma räägin tõtt. Soovin Eesti koondisele palju edu.“