Therese Johaug. Foto: TT News Agency/Scanpix
Talisport
17. august 2019, 12:15

Infarktid hirmutavad Johaugi: hakkad mõtlema, kas see kõik on ikka seda väärt (9)

Norra suusaüldsus elas nädala alguses üle paraja ehmatuse, kui 26aastane murdmaasuusakoondislane Sondre Turvoll Fossli sai autoroolis ootamatult infartki. Kaasreisijal ning juhuslikult möödunud jalgratturil õnnestus mehe elu õnneks päästa. 

"See on päris hirmutav, et selline asi võib terve inimesega juhtuda. Fakt, et hästi treenitud sportlane võib samamoodi ennast sellisest olukorrast leida, on hirmutav," vahendab Norra ringhääling suusastaar Therese Johaugi sõnu. 

Paraku pole tegemist täieliku erandjuhtumiga. Eelmise aasta lõpus elas ka Johaug ise üle paraja šoki, kui tema hea sõber ning endine suusakoondislane Ide Eide treeningul saadud infarkti tagajärjel 30aastaselt suri. 

"Õnneks oli Sondrel õla peal kaitseingel, kuid sellised juhtumised panevad ennastki mõtlema, et kas see kõik on ikka seda väärt," sõnab Johaug. "Tunnistan, et ka mina hakkasin veidi kartma. Sa mõtled sellele, kas on ikkagi tervislik ennast kogu aeg takka sundida."

Enda tulevikuplaane Johaug värskete sündmuste valguses esialgu veel ümber mängima ei hakka. "Tegelen spordiga nii kaua, kuni see mulle midagi annab. Kas see tähendab veel üht või kaht hooaega, ma ei tea. Pean aga tunnistama, et Pekingi olümpia kuldmedal ei tähenda minu jaoks praegu enam seda, mida mõned aastat tagasi."