Esapekka Lappi suutis Soome rallil poodiumile jõuda. Sama tulemust oodatakse ka Saksamaal.Foto: SANDER ILVEST
WRC
17. august 2019, 17:54

Citroeni tiimiboss seadis Saksamaa ralliks kõrged eesmärgid: oleme probleemid lahendanud (1)

Citroeni tiimiboss Pierre Budar loodab, et sarnaselt Soome rallile jõutakse ka Saksamaal kõrgetele kohtadele ning Sebastien Ogier jätkab Ott Tänaku jälitamist.

Soomes lõpetas Esapekka Lappi Ott Tänaku järel teisel kohal, kuuekordne maailmameister Ogier lõpetas viiendana. 

"Tahame pärast Soome rallil teise koha teenimist head hoogu jätkata ka Saksamaa erilisel asfaldirallil. Soovime jälle poodiumi, aga oluline on ka Sebastieni hea tulemus võitluseks MM-tiitli nimel," sõnas Budar. "Oleme pärast Korsika rallit asfalti paremini mõistma hakanud. Töötasime kõvasti, et probleeme lahendada. Tahan, et juhiksime Saksamaal."

Head kiirust loodab näidata ka Hyundai piloot Dani Sordo, kes kuus aastat tagasi Saksamaal karjääri esimese WRC võidu teenis. "See on väga eriline ralli. Seal on palju erinevaid teekatteid ja nõelasilmakurvid veinipiirkonnas. Olen Saksamaal võtnud ka mitu korda poodiumile jõudnud. Sõidan seal tavaliselt kiiresti ja seekord on sama eesmärk."

Hyundai esisõitja, MM-tiitlit jahtiv Thierry Neuville, kes hiljuti ka ringrajal kätt proovis, tahab loomulikult võitu. "Saksamaa ralli on alati suur väljakutse. Ka ilm võib suurt rolli mängida. Eelmised aastad on üllatavalt märjad olnud, mis teeb rehvivaliku keeruliseks. Muidugi soovime võidu nimel sõita," ütles belglane.

Lõuna-Korea meeskonna kolmas sõitja, kes järgmisel rallil starti asub on Andreas Mikkelsen, kes kehva hooaja alguse järel on taas head kiirust leidmas. "Saksamaa on väga kaunis ralli. Sõidan ka üle pika aja asfaldil. Oluline on sujuvalt sõita ning meeskonnale võimalikult palju punkte tuua," võttis norrakas oma eesmärgid lühidalt kokku.