Robin van Persie. Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
18. august 2019, 09:09

Hollandi jalgpallilegend selgitas oma skandaalseima ülemineku tagamaid

Tänavu kevadel putsad varna riputanud Hollandi ründetuus Robin van Persie (36) töötab sügisest Inglismaa telekanalis BT Sports jalgpallieksperdina. Lisaks mängudele tuli tal sel nädalavahetusel "analüüsida" ka enda karjääri. 

Mehe mängijaperioodi vastuolulisim üleminek toimus 2012. aasta suvel, kui hollandlane kolis Arsenalist Manchester Unitedisse. Pärast liikumist kutsuti teda aastaid ebasündsate nimedega, mille võib kokku võtta üldsõnaga – reetur. Nüüd selgitas van Persie 26miljonilise ülemineku tagamaid. 

"Võin oma Arsenali-perioodi iseloomustada kui abielu," sõnas ta. "Olin oma abikaasa, Arsenaliga, koos kaheksa aastat. Aga pärast kaheksat aastat tüdines ta lihtsalt minust ära. Need on lihtsad faktid. "

"Kui Arsenal lööb sulle lauale uue lepingu, siis on tavaline, et te näete asju erinevalt, aga kui Arsenal isegi ei paku sulle uut kontrahti...

Loomulikult hakkad seejärel turul ringi vaatama. Olin toona ambitsioonikas ning soovisin võita Premier League'i. Lõpuks jäi mulle lauale kolm varianti. Kui esimene neist ära langes, olid veel laual Manchester City ja Manchester United," jätkas van Persie. 

"Inimesed ei tea sageli, mis toimub kulisside taga. Mis põhjustel üleminekud tegelikult toimuvad. Valida saab ainult laual olevaid variante, see on fakt. Ja üks fakt oli see, et Arsenal lihtsalt tüdines minust. Sellest saigi kõik alguse – nad ei pakkunud mulle uut lepingut."

Unitedisse siirdumisega täitis van Persie siiski oma Premier League'i triumfisoovi, 2013. aastal tuli ta ühes Punaste Kuraditega Inglismaa meistriks.