Tommi Mäkinen. Foto: AFP/Scanpix
WRC
18. august 2019, 10:18

Toyota ja Tommi Mäkineni radarile kerkis uus nimi: olen temast väga huvitatud! (7)

Toyota rallimeeskonna pealik Tommi Mäkinen peab varsti langetama otsuse, kellega järgmisele hooajale vastu minna. Uue hooaja eel on Toyotat enim seostatud Ott Tänaku ning Kalle Rovanperaga. Nüüd on lauale visatud ka kolmas nimi. 

Mäkinen sõnas Marcale, et hispaanlane Dani Sordo on väga tugev kandidaat. "Olen temast väga huvitatud. Kinnitan teile, et ta on meie nimekirjas väga kõrgel. Ta on suurepärane inimene ning väga stabiilne sõitja," lausus soomlane. "Analüüsime pärast Saksamaa rallit põhjalikumalt, milline tee sõitjate osas valida."

Just stabiilsus võib olla see, mida Mäkinen enim igatseb. Praegused sõitjad Jari-Matti Latvala ja Kris Meeke võivad suures plaanis olla küll Sordost kiiremad, kuid kahjuks teevad nad ka rohkem vigu. Lisaks on hispaanlane parem meeskonnamängija ning valmis ennast tiimi nimel ohverdama. 

Mäkinen huvitus 2006. aastast WRC-sarjas kihutavast Sordost väidetavalt ka mullu. Hispaanlane on startinud 164 MM-rallil ning tema kontosse on kogunenud 184 katse- ning kaks rallivõitu.