Nii viskas Magnus Kirt eile Kadriorus Eesti meistrivõistlustel, täna ootab teda Birminghamis Teemantliiga etapp.Foto: Stanislav Moshkov
Kergejõustik
18. august 2019, 17:48

Värske Eesti meister Kirt saavutas Birminghami hirmtugevas konkurentsis 3. koha (8)

Eile Tallinnas Eesti meistriks tulnud odaviskaja Magnus Kirt saavutas täna Birminghamis Teemantliiga etapil 85.29-ga 3. koha.

Kirt viskas oma parima tulemuse avakatsel ning hoidis sellega pikalt teist kohta. Kuid Taipei mees Chao-Tsun Cheng tegi viimases voorus oma hooaja parima viske ja kindlustas 87.75-ga võidu.

Kirt ja enne Chengi pikka odakaart võistlust juhtinud tšehh Jakub Vadlejch ei andnud Chengile lahingut, vaid loobusid viimasest kahest katsest. Vadlejchi parimaks jäi hooaja tippmarki tähistav 85.78.

Kirdi tänane seeria: 85.29 - X - 76.11 - X - 82.14 - loobus - loobus.

Tänased tulemused (kliki pildil):
best - tänane parim, SB - hooaja tippmark, PB - isiklik rekord

Enne võistlust:

Nii tihe võistlemine on omamoodi väljakutse, kuid Kirt on sarnast olukorda ka varem kogenud ja teab, kuidas käituda. "Tuleb olla hoolas ja tehniliselt hästi visata, siis on vigastuse risk minimaalne," sõnas ta ülekannet näitava TVPlay Sportsi pressiteate vahendusel.

Eesmärk on näidata tehniliselt stabiilselt katseid, meetritele või kohtadele ta ei keskendu. "Kuna Horvaatias lagunes tehnika natuke käest ära, siis sellel nädalavahetusel pean kindlasti end kokku võtma ja tegema tehniliselt head sooritused. Kui suudan seda teha, siis lähevad loodetavasti ka võistlused hästi," ütles eile 87.57-ga Eesti meistriks tulnud Kirt.

"Eesti meistrivõistlustel osalemine ja selle võitmine on auasi, sest see on kodupubliku ees ja ikkagi tiitel. Teemantliigal, kus on kohal maailma parimad, soovin alati konkurentsis olla."

Eesti rekordiga 90.61 hooaja tabeliliidri kohta hoidval Kirdil on Inglismaal väga tugevad vastased. Sakslastest on stardis Andreas Hofmann (hooaja parim 89.65), Thomas Röhler (86.99) ja Bernhard Seifert (89.06).

Konkurentsi pakuvad ka hiljuti imelise viske teinud noor leedulane Edis Matusevicius (89.17), Taipei mees Chao-Tsun Cheng (87.12), poolakas Marcin Krukowski (85.63), tšehh Jakub Vadlejch (85.75) ja Londoni olümpiavõitja Keshorn Walcott (86.09) Trinidad ja Tobagost. 

Teisisõnu, kohal on maailma hooaja edetabeli esinelik ning kuues ja seitsmes mees.

Juulis pani Kirt rohkem rõhku treeningutele Tartus, sest augustis on võistlusgraafik tihe. Enne Zürichi ja Minski Teemantliigat võistleb ta ka 24. augustil Pärnus.

"Peakorraldaja Mati Lilliallik on välisriikidest kohale kutsunud maailmatasemel odaviskajaid, kes on saavutanud kuldseid kohti nii olümpial kui ka maailmameistrivõistlustel. Seega tõotab tulla põnev õhtumiiting."

Kirdi tänasele võistlusele Birminghamis saab täispikkuses kaasa elada eriülekande vahendusel, mis algab kell 16.35 TVPlay Sports X kanalil ja veebilehel: tvplaypremium.ee/live.