Nõmme Kalju (mustas) mängis Viljandi Tuleviku vastu 2:0 edu maha.Foto: Teet Malsroos
Jalgpall
18. august 2019, 17:09

Viljandi Tulevik tegi Hiiu staadionil Kalju vastu vinge tagasituleku (2)

Viljandi Tuleviku jalgpallimeeskond sai meistrivõistluste 24. voorus hakkama suurepärase vägitükiga, kui pööras Hiiu staadionil tiitlikaitsja Nõmme Kalju vastu 0:2 kaotusseisu viimastel minutitel 2:2 viigiks.

Kuigi Tulevik tekitas läbivalt häid šansse, näis mäng tüürivat turvaliselt Kalju võidusadamasse. Igor Subbotin viis Kalju 16. minutil penaltist juhtima ning Sander Puri duubeldas eduseisu 47. minutil.

Kaimar Saagi peavärav 84. minutil poleks omanud mingit tähtsust, kui Ingmar Krister Paplavskis poleks 63. minutil tõrjunud Max Mata penaltit. Hiljem tegi veel Paplavskis ühe paraadtõrje, lisaks tabas Kaspar Pauri 76. minuti pealelöök posti.

Tulevik võttis 1:2 värava järel arusaadavalt palju riske, mis võinuks kurjalt kätte maksta, kui Kalju suutnuks kontrarünnakuid kvaliteetsemalt lahendada. Aga ei suutnud ning kaotas seetõttu kaks väärtuslikku punkti. 

Vahetusest sekkunud Indrek Ilves sai 90+2. minutil palli õnnega pooleks endale ette, konksutas trahvikastis Vladimir Avilovi ära ning vajutas paremaga lati alla. Ühes selle väravaga lõppes Tuleviku kuue mängu pikkune kaotusteseeria.

Lisaks punktidele kaotas Kalju ründaja Peeter Kleini, kes kukkus esimese penalti olukorras õnnetult õla peale ega saanud enam mängu jätkata. Huvitava taktikalise nüansina kasutas Kalju täna kolme keskkaitsjat.

Kalju peatreener Roman Kožuhhovski ETV otse-eetris: "Jalgpallis on vahel nii, et kui ise ära ei löö, muutud närviliseks ja hakkad vigu tegema, siis need võivad kurjasti kätte maksta. 2:0 edu on ohtlikum kui 1:0, sest üheväravalises eduseisus keskendutakse rohkem."

Tuleviku peatreener Sander Post ETV otse-eetris: "Päeva lõpuks tundub see nagu võit. Arvestades mängu käiku, peab tulemusega rahul olema. Müts maha meeste ees, et nad võitlesid lõpuni. Natuke oli õnne ka. Väravavaht tassis, mis andis teistele indu juurde. Mängu lõpuga olen väga rahul."

Standings provided by Sofascore LiveScore