Kaia Kanepi. Foto: AFP/Scanpix
Tennis
19. august 2019, 08:21

HEA TÖÖ! Maratonmatši võitnud Kaia Kanepi jõudis New Yorgis põhiturniirile (2)

Kaia Kanepi (WTA 77.) alistas New Yorgi Bronxi tenniseturniiri kvalifikatsiooni kolmandas ringis maailma 756. reketi Nadja Kitšenoki 6:7(3), 6:1, 6:2 ning tagas endale koha põhiturniiril. 

Kõige tasavägisemaks kujunenud avasetis oli mõlemal tennisistil esiti raskusi oma pallingu hoidmisega. Esimesed neli geimi läksid kõik tõrjujale, kuid pärast seda olukord muutus. Alates viiendast geimist ei sündinud enam ühtegi murret ning seti saatus otsustati kiires lõppmängus, kus edu saatis ukrainlannat. 

Pärast seda haaras mängus initsiatiivi Kanepi. Teises setis murdis ta kõik Kitšenoki pallingugeimid ning viigistas 6:1 setivõiduga mänguseisu. 

Kolmanda seti alguses andis Kanepi küll kohe oma servi käest, kuid kaks järjestikust vastumurret tähendasid, et just haapsallanna oli see, kes jõudis New Yorgis põhiturniirile. Kohtumine kestis kaks tundi ja 23 minutit. 

Esmaspäeva õhtutundidel toimuvas esimese ringi matšis tuleb Kanepile vastu Magda Linette (WTA 80.), kellega eestlanna varasemalt kohtunud pole. Bronxi turniiri kõrgeima asetusega tennisist on maailma 17. reket, hiinlanna Qiang Wang.