Ott Tänak. Foto: Reigo Teervalt
WRC
19. august 2019, 09:19

Tänak MM-tiitli survet ei tunne: kui jätkame samamoodi, peaks kõik kontrolli all olema

Autoralli MM-sari jätkub sel nädalal Saksamaa asfaldiralliga. Viimasel kahel aastal on seal poodiumi kõrgeimale astmele tõusnud Ott Tänak, mistõttu on eestlaste ootused kõrgel ka tänavuse võidukihutamise eel. 

"Ütleksin, et see on positiivne, et esimesena rajale läheme, kuna tavaliselt on see Saksamaal hea variant," sõnas eestlane ralli ametlikus eelvaates.

Kui Toyota meeskonna varasematest pressiteadetes on Tänak kõva häälega kuulutanud, et kavatseb Saksamaale kolmanda järjestikuse rallivõidu järele minna, siis telekaamerasse rääkides oli saarlane veidi vaoshoitum

"Eks näis, mis on võimalik, aga üldiselt olen ennast seal hästi tundnud. Saksamaa katsed mulle meeldivad ning Toyota on seal alati kiire olnud. Meil tuleb lihtsalt ideaalne nädalavahetus kokku panna," lausus ta. 

Pärast üheksat etappi hoiab Tänak MM-sarja üldarvestuses 180 punktiga liidrikohta. Tema edumaa kuuekordne maailmameistri Sebastien Ogier' ees on 22 punkti ning hetkeseisuga on just Toyta esipiloot kõige suurem favoriit MM-tiitlile. 

Sellegipoolest ei tõuse Tänak pilvedesse: "Viis rallit on veel sõita ja 22 punkti ei tähenda mitte midagi. Võitlus on väga tihe ning Sebastien ning Thierry [Neuville] suruvad mind kogu aeg takka. Seega pean vastama samaga."

"Ma ei saa panna hullu, aga kui jätkame samamoodi nagu siiani, peaks kõik kontrolli all olema. Samas, teame väga hästi, mis eelmine aasta juhtus," viitas ta mullusele Suurbritannia ralli katkestamisele, mis ta virtuaalse üldliidri kohalt sisuliselt tiitlikonkurentsist pühkis. "Peame lihtsalt kindlustama, et läbime järgnevad rallid probleemideta."