Thierry Neuville ja viinamarjad.Foto: AFP/Scanpix
WRC
19. august 2019, 17:15

SAKSAMAA RALLI: Ogier kardab ilma, Neuville viinamarju, Meeke peaaegu kõike (2)

Juba sel nädalal pannakse mootorid mürisema Saksamaa MM-rallil, kus viimasel kahel aastal on võidurõõmu tundnud Ott Tänak ja Martin Järveoja. Eestlaste konkurendid jagasid WRC+ vahendusel ralli eel oma mõtteid.

„See on väga kaunis ralli. Ainus asi, mida sõitjana Saksamaale minnes kardad, on ilm. Sest kui sajab, on väga keeruline, kuna teed on äärmiselt libedad ja mudased. Kuivades oludes on see väga nauditav võidukihutamine. Viinamarjaistandustes on kitsad teed, kus tunnetad kiirust väga hästi," rääkis Sebastien Ogier, kellel auhinnakapis on kolm Saksamaalt pärit võidutrofeed (2011, 2015 ja 2016). „Sõjaväeala on samuti meeldiv, aga selle muudab raskeks asjaolu, et pead rehve säästma. Ja siis muidugi tavateed, mis on puhas nauding.“

Thierry Neuville võitis Saksamaal 2014. aastal, kuid vastukaaluks triumfile on ta järgi proovinud ka viinamarjaistandustes ekslemise. „See on väga väljakutsuv ralli ning sõltuvalt ilmast ka keeruline. Teed on kitsad. Peab olema väga hea legend, eriti viinamarjaistandustes, et tabada õigeid pidruduspunkte. Ning muidugi tuleb kurvid õigesti üles kirjutada. Mõnikord on kolm kurvi 50 meetri sees ning oleme näinud küll, kuidas valesti sõidetakse," arutles belglane, kelle sünnipaik ja kodukant asuvad rallipiirkonna vahetus läheduses.

Tänaku tiimikaaslase Kris Meeke'i jaoks on tegemist eriti keerulise võistlusega. Tema parim tulemus pärineb 2015. aastast, mil britt lõpetas Saksamaal 12. kohaga. Sisse on tulnud hulk katkestamisi.

„See on äärmiselt nõudlik ralli, kus kogemus loeb välja palju. Tunned, et oled justkui tunnelis, kihutad kuuendal käigul põhjagaasiga ning ühtäkki läheb tee täiesti teises suunas. Kuuenda käigu pealt pole reageerimine justkui võimalik, aga siis tulebki oma kogemusi kasutada. Leida õiged pidurduspunktid, sest täisgaasi pealt on vaja tihti 1. käik sisse panna ning kurvi lennata. See on pidruitele väga nõudlik ralli ning ka silmadele väga koormav," selgitas Meeke.

Saksamaa MM-ralli võitjad:

  • 2002-2008 Sebastien Loeb
  • 2009 rallit ei toimunud
  • 2010 Sebastien Loeb
  • 2011 Sebastien Ogier
  • 2012 Sebastien Loeb
  • 2013 Dani Sordo
  • 2014 Thierry Neuville
  • 2015-2016 Sebastien Ogier
  • 2017-2018 Ott Tänak