Tobias Forsberg pärast õnnetust, mis jättis ta halvatuks.Foto: Instagram @ t.forsberg
Jäähoki
20. august 2019, 10:01

TORE! Spordituusad tõttasid raskes õnnetuses halvatuks jäänud kolleegile taas appi (1)

Jäähokimängija Tobias Forsbergi karjäär lõppes mullu 26. detsembril, kui ta sai Rootsi esiliiga kohtumises nii raskelt vigastada, et jäi halvatuks.

Tänaseks 31aastane rootslane põrkas mängulises olukorras pea ees kokku poordiga, mille tulemusel vigastas ta selgroogu ja kaela. Forsberg peab ülejäänud elu veetma ratastoolis, ta on rinnast allapoole halvatud.

Forsbergile on appi tõtanud palju inimesi ja organisatsioone. Näiteks Leksandsi klubi, kus ta õnnetuse hetkel mängis, teatas pärast Rootsi kõrgliigasse tõusmist, et toetab mehe taastusravi rahaliselt.

Juuli lõpus korraldati Rootsis heategevuslik golfivõistlus koos oksjoniga, mille tulud annetati Forsbergile. Golfi läksid teiste hulgas mängima hokikuulsused Peter Forsberg, Victor Hedman ja Anders Nilsson. Kolleegi tarbeks koguti umbes 23 500 eurot.

Eelmisel laupäeval tõttasid spordituusad taas Forsbergile appi. Heategevuslikus jäähokimatšis osalesid näiteks praegused NHLi mehed Mattias Ekholm, Filip Forsberg ja endised mängijad Magnus Svensson, Patrik Ross ja Thomas Jonsson. Forsbergi heaks koguti hulka suurem summa – 700 000 rootsi krooni ehk veidi üle 65 000 euro.