Neymar.Foto: FRANCK FIFE
Jalgpall
20. august 2019, 10:46

UUS SUPERDUO? Cristiano Ronaldo leivaisa himustab väidetavalt Neymari

Nii mõnigi jalgpalliekspert leiab, et Neymari päevad Pariisi Saint-Germainis on loetud. Brasiillast on paari pandud nii Barcelona kui ka Madridi Realiga, kuid viimaste kõlakate kohaselt on ründajast huvitatud ka Torino Juventus.

27aastane pallivõlur liitus PSGga 2017. aastal 222 miljoni euro eest, mis teeb Neymarist vutiajaloo kõige kallima mängija. Sambamaa poja aeg Prantsusmaa pealinnas pole olnud aga meelakkumine, kuna väidetavalt on ta mitme meeskonnakaaslasega tülis ja ka peatreener Thomas Tuchel pole eeskätt tema suhtumisest vaimustatud.

Tõsi, Neymari PSG aega on varjutanud ka mitmed vigastused. Sellest hoolimata on mehe statistika Prantsusmaa kõrgliigas vägev – 37 kohtumisega on ta löönud tervelt 34 väravat. Meistrite liigas, mis on PSG omanike jaoks tohutu kaaluga, pole Neymar aga suutnud klubi tiitlikonkurentsi viia.

Väidetavalt teeb Barcelona sel nädalal PSG-le Neymari eest pakkumise. Brasiillane, kes on varemgi Kataloonias pallinud, tahetakse võtta laenule, kuid rendilepingu ajal on Hispaania gigandil võimalus Neymar fikseeritud summa eest endale soetada.

Kuulujuttude kohaselt on PSG nõus äri tegema ka Realiga. Vastutasuks tahab Prantsusmaa valitseja endale keskkaitsjat Raphael Varane'i ja ääreründajat Vinicus Juniorit. 

Viimase huvilisena on saunas istuvate naiste sõnul Neymari himustamas Juventus, kus brasiillane hakkaks klubi jagama Cristiano Ronaldoga. Väljaande ASi väitel on Torino sats nõus Neymarile aastas maksma 37 miljonit eurot ehk viimane teeniks Itaalias sama palju kui praegu PSGs.

AS kirjutab, et Juventuse spordidirektor Fabio Paratici on teinud PSG-le magusa pakkumise – peaaegu 100 miljonit eurot ja Paulo Dybala. Osava ja väleda argentiinlase turuhind võiks olla umbes 80 miljonit eurot.

Dybala oli enne Inglismaa kõrgliiga üleminekuakna sulgumist lähedal liitumisele Tottenham Hotspuriga. Juventus oli klubiga mängija hinnas kokku leppinud, kuid ründav poolkaitsja otsustas viimasel hetkel tehingust taganeda.

Neymari hankimiseks peaks Juventus mõned mängijad maha müüma. ASi sõnul läheksid pakule poolkaitsja Blaise Matuidi, ründaja Mario Mandžukici ja keskkaitsja Daniele Rugani pead. Trio võiks kassasse lisada umbes 85 miljonit eurot.