Nikolai Grjazini Škoda Fabia pärast Barumi rallil toimunud avariid.Foto: Twitter @ FIAERC
Auto-Moto uudised
20. august 2019, 12:56

VIDEO | TARK KÄIK! Karmi avarii teinud ralliäss võtab MM-sarjast pausi (1)

Venemaa rallisõitja Nikolai Grjazin (21) tegi möödunud nädalavahetusel Tšehhis toimunud Barumi ralli 11. kiiruskatsel karmi avarii, mille tagajärjel jäi tema Škoda Fabia R5 masinast allest vaid romu. Õnnetus teeb tema võistluskalendris muudatusi.

Grjazini ja tema kaardilugeja Jaroslav Fjodorov avariis vigastada ei saanud ja meestega on kõik korras. Enne õnnetust olid meie idanaabrid EM-sarja kuuluva ralli liidrid.

Korduvalt ka Eestis võistelnud Grjazin on tänavu silma paistnud kiirusega nii EM- kui ka MM-sarjas, kuid rohked sõiduvead ja avariid on noormehe hooajale jälje jätnud.

Järgmise stardi teevad Grjazin ja Fjodorov 22. – 25. augustini Saksamaal MM-kalendrisse kuuluval rallil, kus nad sõidavad WRC2-klassis. Nende istumise all on Škoda Fabia R5. Grjazin ongi suure osa karjäärist Tšehhi autotootja masinaga kihutanud.

Venelased pidid osalema ka 12. – 15. septembrini sõidetaval Türgi MM-rallil, kuid sellest võistlusest jäävad nad eemale. Nimelt tahtsid Grjazin ja Fjodorov Türgis kasutada sama autot, millega sõideti Barumis, kuid kokkupõrge sillaga kahjustas masinat liiga palju.

Hiljuti sai SRT, kelle tiimis Grjazin sõidab, enda käsutusse Škoda Fabia R5 kõige uuema versiooni. Et uue autoga hooaja lõppfaasiks kohaneda, testivad nad masinat ja naasevad MM-sarja Walesi rallil. See sõidetakse 3. – 6. oktoobrini.

"Kuna meil on järgmise põlvkonna Fabia, otsustasime, et ei hakka katkist autot Türgiks parandama, vaid keskendume uue autoga töötamisele," ütles Grjazin oma kodulehe vahendusel.

Grjazini avarii Tšehhis: