Auto, milles kaotas oma elu Jose Antonio Reyes.Foto: JON NAZCA
Jalgpall
20. august 2019, 13:56

Jubedas autoavariis hukkunud endise tippjalgpalluri lesk meenutas sõnumit, mis lõhestab nüüd südant (2)

21 korral Hispaania jalgpallikoondist esindanud Jose Antonio Reyes (35) hukkus 1. juunil Sevillas toimunud autoavariis. 

Ametivõimude kinnitusel oli õnnetuse ajal kiirus üle 220 km/h. Kui Reyes ja tema nõbu Jonathan Reyes surid, siis kolmandana autos viibinud Juan Manuel Calderon jäi ellu. Küll sai ta tugevaid põletushaavu.

Õnnetuskohal avariid kirjeldanud Calderoni sõnul jälgis tema sõitu küljeaknast välja vaadates ega adunud, kui kiiresti Jose Antonio Reyes sõitis. 

Ühel hetkel kaotas endine Hispaania jalgpallikoondislane aga neljarattalise üle kontrolli, sest auto rehv läks katki. Ta sõitis teepiirdesse ning lendas kraavi, kus auto põlema süttis. Õnnetuskohal oli näha, et pidurdusjäljed ulatuvad ligemale 100 meetri peale.

Vutimehest jäi maha abikaasa Noelia Lopez, kellega ta oli saanud tütred Noelia ja Triana. Ühest varasemast suhtest oli Reyesil ka poeg Jose Antonio juunior, kes kuulub nüüd Madridi Reali hingekirja.

Eile tõi Hispaania väljaanne AS Reyesi abikaasa abil päevavalgele viimase sõnumi, mille Noelia oma mehelt sai. "Tere hommikust, emme. Ma armastan sind," olid jalgpalluri viimased sõnad oma elu armastusele.

Häälsõnum saadeti 1. juuni hommikul kell 7.43. Naine vastas sellele kell 10.59, 41 minutit hiljem juhtus politsei sõnul saatuslik avarii.

Reyese karjäär sai tuule tiibadesse Sevillas, kust ta liikus 2004. aastal edasi Arsenali. Oma karjääri jooksul õnnestus tal mängida veel näiteks Madridi Realis ja Atleticos, Benficas ning Espanyolis. Viimati pallis ta Hispaania tugevuselt kolmandal liigatasemel Extremadura klubis. 

Peamiselt vasakäärena tegutsenud palluril õnnestus mängijana pea kohale tõsta nii Inglismaa kui ka Hispaania meistritiitel. Lisaks tuli ta viiel korral Euroopa liiga tšempioniks.