Ragnar Klavan eksis Liverpooli särgis harva.Foto: EMPICS Sport/Scanpix
Jalgpall
20. august 2019, 17:13

STATISTIKA: Klavan näitas Liverpooli eest väga kindlat mängu, kuid üks mees on ilmeksimatu!

Jalgpallistatistikutele meeldib koguda väga erinevat laadi andmeid. Üheks üsna levinud statistiliseks näitajaks on sedasorti eksimuste arv, mis lõppeb vastaste jaoks ohtliku võimaluse või väravaga.

Opta võttis luubi alla Liverpooli meeskonna kõik Premier League'i mängud, mis on toimunud alates 2014. aastast. Selgub, et meeskonnas on üks jalgpallur, kes pole teinud ühtegi ohtliku olukorraga lõppenud eksimust: Trent Alexander-Arnold. Noor britt on sel ajal liigamängudes väljakul viibinud 4560 minutit ja pole ühtegi otsustavat jama kokku keeranud.

Vaimustav on ka keskväljamehe Jordan Hendersoni statistika, sest ta on 11 347 minutiga teinud vaid korra sedasorti eksimuse, millele järgnes ohtlik olukord. Tuleb märkida, et suure osa ajast on inglane tegutsenud nii-öelda kaitsva poolkaitsjana ehk oma väravale pigem lähedal.

Kui panna võrdlusesse Liverpooli keskkaitsjad, selgub, et ka Ragnar Klavan näitas end Inglismaal väga heast küljest: Viljandi mees sai Premier League'is kirja 2967 minutit ja tegi kaks ohtliku olukorraga lõppenud apsu, ühel neist juhtudest löödi ka värav.

Näiteks samal positsioonil tegutsenud Dejan Lovren eksis 15 korda ja tekitas 5 väravat. Martin Skrteli samad näitajad olid vastavalt 6 ja 0, Virgil Van Dijkil 3 ja 1 ning Joel Matipil 2 ja 2.

Kogu tabelit saab uudistada järgnevalt lingilt: