Jüri Vips on meeskonna arenguga rahul ja sihib meistritiitlit.Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool
Auto-Moto uudised
20. august 2019, 17:50

Tiitlit jahtiv Jüri Vips: pean arenema ja mitte vigu tegema, siin sarjas loeb iga punkt

Eesti vormelitalent Jüri Vips näitab vormel 3 sarjas vägevat minekut ning hoiab kolm etappi enne hooaja lõppu teist kohta. Venelasele Robert Schwartzmanile kaotab 19aastane Vips vaid 12 punktiga.

Tuleb märkida, et hooaja alguses näitas parimat minekut Schwartzmani tööandja ehk Prema meeskond, kuid ajapikku on Vipsi tiim Hitech üha enam hoogu sattunud. Konstruktorite arvestuses on Prema küll 326 punktiga kindel liider, kuid Hitech on tõusnud teiseks (165 punkti).

„Olen Hitechiga ülimalt rahul. Nad on terve hooaja jooksul fantastilist tööd teinud,“ rääkis Vips vormel 3 kodulehele antud intervjuus. „Esimesel paaril etapil tundus, et Prema domineerib, kuid nüüd oleme järele tõmmanud ja suutnud viimasel neljal sõidul võrdselt sõita. Olen meeskonna üle väga uhke.“

Vips ise on end maailmale tutvustanud kui potentsiaalset tiitlipretendenti ja tulevast vormel 1 sõitjat. Ta kuulub suure ja võimsa Red Bulli meeskonna talendiprogrammi ja iga eestlase liigutust jälgivad vormelimaailma kõige tähtsamad ninad.

„Kui esimesed kaks võidusõidunädalavahetust välja arvata, siis on hooaeg minu jaoks tõusvas joones liikunud. Püüan samamoodi jätkata ka viimastel etappidel ning ühtlasi tšempioniks tulla. Pean arenema ja mitte vigu tegema, nagu juhtus näiteks Budapesti esimeses sõidus. Siin sarjas loeb iga punkt, sest tipus on kõik väga lähestikku.“

Vormel 3 sarja üldseis viie etapi järel:

  1. Robert Schwartsman (Prema) 124 punkti
  2. Jüri Vips (Hitech) 112
  3. Jehan Daruvala (Prema) 104
  4. Marcus Armstrong (Prema) 98
  5. Christian Lundgaard (ART) 73
  6. Jake Hughes (HWA) 56
  7. Max Fewtrell (ART) 55
  8. Leonardo Pulcini (Hitech) 53
  9. Pedro Piquet (Trident) 43
  10. Liam Lawson (MP) 22

Järgmised etapid:

  • 31. august ja 1. september: Belgia, Spa
  • 7. september ja 8. september: Itaalia, Monza
  • 28. september ja 29. september: Venemaa, Sotši