Thierry Neuville tegi TRC sarjas unelmate debüüdi ja võitis kohe esimese sõidu.Foto: Twitter
WRC
20. august 2019, 19:30

Tänaku kange konkurent näitas ringrajal vägevat kiirust! Kas plaanis on ka alavahetus? (1)

Ralliäss Thierry Neuville osales nädalavahetusel Saksamaa kereautode ringrajasõidu ehk ADAC TCR meistrivõistluste etapil.

Kuulsal Nürburgringil õnnestul tal esimene sõit võita, teise lõpetas Neuville kuuendana. Ajakirjale Autosport antud intervjuus tunnistas Hyundai meeskonda kuuluv belglane, et tahaks end tuleviks proovile panna ka GT3 autode kestvussõidus.

„Käisin noorena tihti Nürburgringi 24 tunni sõite vaatamas ja mul on sellest häid mälestusi. Kuid olen alati tahtnud olla auto sees, mitte sellest väljas.“

Neuville tunnistas, et tegelikult oleks tal võimalus Hyundaiga ka 24 tunni sõitudel osaleda, kuid seni pole võistlusgraafikud sobinud WRC sarja omadega, kus belglane täiskohaga kaasa lööb ja MM-tiitlit jahib.

„Kõik see nõuaks liiga palju aega ja energiat, seega keskendun esialgu vaid WRC-le. Järgmise paari aasta jooksul olen veel eemal, kuid võimalik, et teen kaasa mõnel väiksemal sõidul nagu seekordki.“

Ta tunnistas, et osales TRC sarja võistlusel osaliselt seetõttu, et enne Saksamaa MM-rallit paremat asfalditunnetust saada.