Jüri Ratas ja Rainer VakraFoto: Teet Malsroos
Poliitika
21. august 2019, 07:59

Ratas pakkus Rainer Vakrale Nõmme juhi kohta, Kõlvart tõmbas plaanile vee peale (49)

Peaminister Jüri Ratas pakkus kevadel plagiaadiga vahele jäänud ja riigikogu valimistel põrunud sotsile Rainer Vakral avanes võimalus poliitikasse naasmiseks – seda Keskerakonnaga liitudes ja Nõmme linnaosavanemaks hakates – ,aga linnapea Mihhail Kõlvart tõmbas plaanile kiiresti vee peale.

Ratas on andnud signaale, et 2012. aastal erakonda vahetanud Vakra võiks Keskerakonda tagasi tulla – ta on siiski tuntud nägu, korralik häälte korjaja ning lisaks kõigele saavad mehed isiklikult hästi läbi.

Tänavu kevadel otsis Keskerakond hääli, et tsementeerida oma võimu Tallinna volikogus ja Vakra uuris, kes sotsid saaksid roheliste asemel koalitsioonis osaleda. Keskerakond ei olnud sellega nõus, kuid andis signaali, et mõned talendid võiksid üle tulla küll, Ratasel oli Vakra meelitamiseks ka präänik pakkuda: Nõmme linnaosavanema koht.

Praegu valitseb Nõmmel kunagine tantsutüdruk Grete Šillis, kelle ametisse määramise vastu kohalikud inimesed protestisid. Vakra ei andnud Ratasele selget vastust, kas ta tuleb üle, kuid enne järgmisi samme sekkus plaani ka linnapea Mihhail Kõlvart, kes teatas, et tema ei ole sellise muudatusega nõus.

See näitas, et Kõlvart ei ole sugugi nõus, kui Ratas linna juhtimisse sekkub –peaminister juhtigu riiki, partei esimees parteid, aga linnavalitsus on linnapea pärusmaa.

Refereeritud artikli täistekst Eesti Ekspressis.