Cincinniati mastersi tšempion Daniil MedvedevFoto: PantherMedia/Scanpix
Tennis
23. august 2019, 16:45

SUURTURNIIRI OOTUSES: kes on US Openi kõige suuremad favoriidid?

Kas viimasel 11 suurturniiri triumfeerinud kolmik - Roger Federer, Rafael Nadal ja Novak Djokovic - pikendab oma seeriat või suudab keegi neid üllatada? Kas Naomi Osaka suudab oma tiitlit kaitsta?

Tenniseaasta viimane suure slämmi turniir US Open algab 26. augustil New Yorgis. Tiitlikaitsjad Novak Djokovic ja Naomi Osaka astuvad mõlemad võistlustulle.

Meesteturniiril on kindlaks favoriidiks viimasest viiest suurest slämmist neli  võitnud ja New Yorgis eelnevast üheksast finaalist seitsmes mänginud Novak Djokovic.

Serblase peatamine viiesetilises matšis tundub viimasel ajal üsna võimatu ülesanne. Tänavu on seda suutnud, vaid Dominic Thiem Prantsusmaa lahtiste poolfinaalis. Kuid siis valitsesid Pariisis keerulised olud: puhus väga tugev tuul. New Yorgis on Djokovici enamasti kimbutanud kuumus.

Tema võitmiseks lähebki vaja paljude asjade kokku langemist: keerulised olud ja veatu mäng vastase poolt. Djokovici järel peetakse teiseks soosikuks 12kordset Prantsusmaa lahtiste tšempionit Rafael Nadali.

Maailma esireket Novak Djokovic Foto: PantherMedia/Scanpix

Nadal suutis pärast Wimbledoni poolfinaalis Federerilt saadud kaotust ennast koguda ja triumfeerida augustikuu alguses Montrealis toimunud Rogers Cup'il. Samas polnud seal konkurentsis Djokovici ega Federeri. Siiski on hispaanlane näidanud, et kui ta on terve, siis suudab ta konkureerida kõikidele tiitlitele.

12kordne French Openi võitja Rafael Nadal Foto: PantherMedia/Scanpix

Vanameister Roger Federeri kohal on "suurest kolmikust" vast kõige suuremad küsimärgid. Pärast Wimbledoni finaalis Djokovicile allajäämist on Federer mänginud kõigest kaks mängu, millest üks oli ka tema viimase 16 aasta kiireim kaotus Andrei Rublevile. Samas on Federeri puhul tegemist läbi aegade kõige edukama mängijaga ja viiekordse US Openi võitjaga.

20kordne suure slämmi tšempion Roger Federer Foto: PantherMedia/Scanpix

Viimaste nädalate kuumim mängija on kindlasti Daniil Medvedev. Ta on Ameerikas jõudnud juba Washingtoni ja Montreali turniiri finaali ja võitnud oma karjääri esimese Mastersi sarja tiitli. Samas võib liigne mängimine venelasele kätte maksta. Medvedev on kindlasti mängija, keda kõik tahavad New Yorgis vältida.

Cincinniati mastersi tšempion Daniil Medvedev Foto: PantherMedia/Scanpix

Kui meestest on suuri slämme valitsenud kolm mängijat, siis viimasel viieteistkümnel naisteturniiril on olnud üheksa erinevat võitjat. Kihlveokontorid peavad suurimaks soosikuks eelmise aasta finalisti ja 23kordset suure slämmi turniiri võitjat Serena Williamsit. Williams jõudis finaali nii Wimbledonis kui ka Montrealis. Viimasest tuli tal vigastuse tõttu loobuda, mis jättis tema ettevalmistuse natuke poolikuks.

Serena Williams pidi Montreali turniiri finaali vigastuse tõttu pooleli jätma Foto: PantherMedia/Scanpix

Fännid pole kindlasti unustanud eelmise aasta finaali, kus Williams kohtuniku solvamise tõttu geimi ja lõpuks kogu matši kaotas. Tol päeval jäi väärilise tähelepanuta Naomi Osaka, kellest sai esimene jaapanlane, kes on suure slämmi turniiri võitnud. Aasta 2019 ei ole Osaka jaoks nii roosiline olnud. Kuigi jaanuaris võitis ta Austraalia lahtised, pole ta pärast seda ühelgi turniiril poolfinaalist kaugemale jõudnud. Probleemiks võib tuua treenerivahetuse

Naiste esireket Naomi Osaka Foto: PantherMedia/Scanpix

Kindlasti ei saa tähelepanuta jätta värsket Wimbledoni tšempionit Simona Halepit, kes kaotas enne finaali ainult ühe seti. Ülejäänud hooaeg pole rumeenlase jaoks nii hea olnud, kuid sellele vaatamata ei saa teda favoriitide nimistust välja arvata.

Värske Wimbledoni tšempion Simona Halep Foto: PantherMedia/Scanpix

Tänavu kõige rohkem WTA punkte kogunud Ashleigh Barty läheb New Yorki kõrgete ootustega. Eelnevalt juba Prantsusmaa lahtised ja Miami Openi võitnud austraalane pole küll varem US Openil neljandast ringist kaugemale jõudnud, kuid kindlasti tahab ta seda seekord muuta.

French Openi võitja Ashleigh Barty Foto: PantherMedia/Scanpix