Venemaa president Vladimir Putin sportlasi õnnitlemasFoto: AP/Scanpix
Doping
21. august 2019, 17:15

ÜLLATUS? Venemaa kutsub vihavaenlase suurele peole

Venemaa Olümpiakomitee andis teada, et ootab oma järgmise aasta Moskva olümpiamängude 40. aastapäeva pidustustele Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu (IAAF) presidendi Sebastian Coe. See võib tunduda mõnevõrra üllatuslikuna, kuna teatavasti pole IAAF dopinguskandaalide tõttu lubanud Venemaa kergejõustiklastel oma riigi lipu all võistelda alates 2015. aastast.

Endine keskmaajooksja Coe, kes võitis Moskva olümpiamängudelt kulla ja hõbeda, on IAAFi presidendina seisnud otsuste taga, mis on keelanud Venemaal osaleda rahvusvahelistel kergejõustikuvõistlustel. Ajutist keeldu, mis määrati 2015. aasta novembris, on pikendatud koguni 11 korda. Kuigi Venemaa president Vladimir Putin on riigi alaliidult nõudnud, et keeld 2020. aastal Tokyos toimuvateks mängudeks tühistataks, pole nad suutnud IAAFi piisavalt veenda selle annulleerimiseks. 

IAAFi president Sebastian Coe. Foto: AFP/Scanpix

Venemaa alaliidu president Vitali Smirnov leiab, et sellele vaatamata pole põhjust jätta Coe’d kutsumata: “Arvan, et kui kutsume üritusele kõik rahvusvahelised liidud, ei saa me kedagi diskrimineerida. Pealegi tuli Coe Moskvas olümpiavõitjaks. Saadame talle kindlasti kutse,” lausus ta Venemaa uudisteagentuurile TASS.