Ott Tänak Soome ralli võitu tähistamas.Foto: AFP/Scanpix
WRC
22. august 2019, 09:44

Ott Tänak suure otsuse eel: vahel on asjad paberil keerulisemad kui oma peas

Rallimaailma on 15 aastat valitsenud prantslased. Alustuseks võitis Sebastien Loeb üheksa järjestikust tiitlit. Kui tema otsustas 2012. aastal karjääri lõpetada, andis ta teatepulga üle kaasmaalasele Sebastien Ogier’le, kes tuli mullu kuuendat korda maailmameistriks. Kuid sel hooajal on avanenud Ott Tänakul võimalus seeria lõpetada: eestlane juhib WRC sarja viis etappi enne lõppu Ogier’ ees 22 punktiga. Suur küsimus on aga, kus jätkab mees järgmisel aastal.

Mullu Toyotaga kaheaastase lepingu sõlminud Tänak ütles, et pole vaatamata selle hooaja edule kindel, kas ta samas meeskonnas jätkab. „Kõik teavad, et otsuse tegemine on võtnud rohkem aega, kui arvasin. Tõsi on see, et vahel on asjad paberil keerulisemad kui oma peas. Eks see võtab aega, aga loodan, et saame sellega ühele poole nii kiiresti kui võimalik,“ vahendas Soome portaal Rallit.fi MM-sarja liidri sõnu. 

Tänak lisas, et kaalukeeleks saab eelkõige auto areng: „Peamine eesmärk on olla parimas meeskonnas. Kui ma Toyotaga liitusin, polnud nad veel kõige kiiremad, aga praegu oleme. Seega olen väga õnnelik. Tahan alati olla parimas tiimis. Fordis oli minu kasutada kiireim masin ning nii on ka praegu. Soovin, et see oleks samamoodi järgmistel hooaegadel.“