Andrea Adamo (paremal).Foto: AFP/Scanpix
WRC
22. august 2019, 13:45

Belgia väljaanne: Hyundai pakub Tänakule sama palka, mis Neuville'ile (4)

Saksamaa ralli eel pakub kõvasti kõneainet sõitjate tulevik. Paljud mehed pole järgmiseks hooajaks lepingut sõlminud ja nende seas on ka MM-sarja üldliider Ott Tänak, kes praegu Toyota rooli keerab.

Kõige enam spekuleeritakse, et Tänak jätkab Jaapani autotootja juures, kuid teda jahib ka Hyundai. „Jah, olen Tänakuga suhelnud. See on osa mu tööst – suhtlen kõigiga, kuid ma pole teda veel suudelnud,“ vihjas Hyundai boss Andea Adamo läbi huumori sellele, et nad pole Tänakuga veel abielus.

Portaal DH.be kirjutab ka arvudest: nende andmetel on Hyundai nõus Tänakule maksma kuni viie miljoni euro suurust aastapalka ehk võrdset Thierry Neuville'i praeguse sissetulekuga. Sama väljaanne väidab, et Tänak küsib seitset miljonit.

Adamo lisas, et tahab käia kunagi Lancia tiimi juhtinud Cesare Fiorio jälgedes ning palgata oma meeskonda kõik maailma parimad rallisõitjad.

Tänak ise kommenteeris hetkeseisu Soome meediale järgmiselt: „Kõik teavad, et otsuse tegemine on võtnud rohkem aega, kui arvasin. Tõsi on see, et vahel on asjad paberil keerulisemad kui oma peas. Eks see võtab aega, aga loodan, et saame sellega ühele poole nii kiiresti kui võimalik.“

Lepingute teemal võttis sõna ka Tänaku tiimikaaslane Jari-Matti Latvala: „Meeskonna jaoks on Ott kõige tähtsam, tema on number üks. Minu jaoks hakkavad asjad lahenema alles siis, kui Ott oma otsuse teeb. Kõik ootavad ja tahavad teada, mida ta teeb. See jutt kehtib ka teiste tiimide nende sõitjate osas, kellel veel pole lepingut. Lumepall hakkab veerema pärast Oti lepingut.“

MM-sarja üldseis

1. Ott Tänak (Toyota) 180 punkti

2. Sebastien Ogier  (Citroën)158

3. Thierry Neuville (Hyundai) 155

4. Elfyn Evans* (M-Sport) 78

5. Andreas Mikkelsen (Hyundai)* 71

6. Teemu Suninen (M-Sport) 66

7. Kris Meeke (Toyota) 60

8. Esapekka Lappi (Citroën) 58

9. Jari-Matti Latvala (Toyota) 56

10. Dani Sordo* (Hyundai) 52

* – Ei sõida kaasa täishooaega.

Meeskondade arvestus

1. Hyundai 262 punkti

2. Toyota 238

3. Citroën 198

4. M-Sport 158