Clement „Puppey“ IvanovFoto: The International (kuvatõmmis)
Esport
22. august 2019, 12:26

THE INTERNATIONAL | TULINE HEITLUS! Puppey suutis vastase murda, eestlase finaalilootus püsib

Team Secreti tänane matš Mineski vastu oli Eesti tuntuima e-sportlase Clement „Puppey“ Ivanovi jaoks äärmiselt oluline. Finaali esimeses ringis kaotuse vastu võtma pidanud tartlase edasine saatus rippus peenikese niidi otsas.

Tegemist oli äärmiselt tasavägise võitlusega. Kahe võiduni mängitavas seerias ei olnud konkreetset liidrit ning korduvalt demonstreeriti, kuidas mõlemad tiimid on suutelised võidu hetkega napsama... või selle maha mängima.

Esimene, ääretult tasavägine matš lõppes Team Secreti eduga. Ometi polnud Puppey näol naeratus, kui ta mängijate kabiinist väljus. Põhjust ka polnud, sest rumalad vead oleks võidu peaaegu Mineskile kinkinud.

Teises mängus oli Minesk seljaga vastu seina surutud, sest kaotus oleks tähendanud, et meeskond pakib kotid ning läheb koju. Aasia tiim kogus end korralikult ja suutis Team Secretit pidevalt valves hoida.

Teise mängu lõppfaasis pakuti aga korralikku vaatemängu, kui enda baasi surutud Minesk suutis Team Secreti rünnaku nurjata ning arvulises vähemuses olles olukorra enda kasuks pöörata. Meeskonna 2v5 kaitsest räägitakse tõenäoliselt veel pikalt. Publiku pöörase ovatsiooni taustal noppis Minesk võidu ning üldine seis oli viigis 1-1. 


Kõik taandus kolmandale mängule. Algus oli ettevaatlik, ent Mineski mõnetine peataolek ning Team Secreti mitu edukat tornikaitset andsid eelise Puppey tiimi kätte. Seda eelist hoiti kindlalt enda käes kuni 30. mänguminutini, mil Mineski hakkas hambaid näitama ning tegi päris mitme kakluse käigus Team Secretile haiget.

Kulminatsioon saabus 43. minutil, kui kaks meeskonda omavahel tulisesse heitlusesse langesid. Esialgu tundus eelis Mineski käes olevat, ent seejärel surus Team Secret vastase enda baasi ning purustas nende Ancient'i. Team Secret murdis end nukrast situatsioonist välja ja noppis 2-1 seisuga võidu.


Järgmises voorus kohtub Team Secret Lõuna-Ameerika meeskonnaga Infamous. Too matš leiab aset juba homme, kohaliku aja järgi kell 9.00 hommikul.