Matti Nykänen 2007. aastal Tallinnas esinemas.Foto: TEET MALSROOS
Inimesed
22. august 2019, 15:37

Lesk võib Matti Nykäneni võlgade tõttu kodust ilma jääda (5)

Veebruaris surnud Matti Nykäneni pärandvara inventuur paljastas ebameeldiva tõsiasja: suusahüppelegendist jäi maha kõvasti võlgu.

Lesk Pia Nykänenil polnud aimugi, et Matti oli võtnud 12 000 euro väärtuses arvelduskrediiti. Sellest oli Nykänen jõudnud ära maksta vaid poole. Krediitkaardiga oli Matti kulutanud seitse tuhat eurot. "Muidugi oli ka 40 000 euro suurune autolaen," loetleb Nykäneni viies abikaasa Pia väljaande Seiska intervjuus.

Pia on pärandvara inventuuris selgunud võlgadest vapustatud. Mattil oli alati raha jagunud. "Mul pole aimugi, mille peale ta on oma raha ära kulutanud," ütles lesk Iltalehtile. Olümpialegend teenis juba aastakümneid elatist kontsertide andmisega. Tõsi, viimasel ajal polnud esinemisi just igal nädalavahetusel, nendib Pia, kes on abikaasa surmast saadik kannatanud unetuse all ega ole saanud lapsehoidjatööle naasta. Haiguslehte on pikendatud septembri lõpuni.

Testamenti Mattist maha ei jäänud. Matti Nykäneni leske ähvardab nüüd kodust ilmajäämine. Matti ja Pia soetasid viis aastat tagasi abielludes Joutsenosse maja, kuid suusahüppekuulsuse kolm last tahaksid võlgadest vabanemiseks selle maha müüa. "Ma ei tahaks siit veel lahkuda," kurdab Pia Seiskale. "See oli meie ühine kodu ja see on mälestusi tulvil."

Nykäneni vanim laps Anniina Jokinen on sündinud 1985, kuid Matti möönis oma isadust alles neli aastat hiljem, kui tüdruku ema Tarja Jokinen oli ette võtnud kohtutee. 1986-1988 kestnud noorpõlveabielust Tiina Hassineniga on Nykänenil poeg Sami (snd 1987), teisest abielust Pia Hynnineniga tütar Eveliina (snd 1990).