Eesti võrkpallinaiskond. Foto: Mari Luud
Võrkpall
22. august 2019, 18:32

Päev ajaloolise matšini: Eesti võrkpallinaiskonna kapten hoiatas vastaseid (1)

Eesti võrkpallinaiskond alustab homme ajaloolist EM-finaalturniiri, kell 21.30 minnakse vastamisi korraldajariigi Ungariga. Päev enne matši olid nii peatreener Andrei Ojamets kui ka kapten Julija Mõnnakmäe heas tujus.

Võrkpalliliit avaldas video täna toimunud pressikonverentsist.

"Iga mäng siin turniiril on väga raske. Vastased on tugevad ja kogenud. Nad on meist palju suuremad, oleme pisikesed," alustas Ojamets. "Samas tunneme suurt uhkust, et EMile jõudsime. See oli Eesti võrkpallile väga suur aasta."

Peatreener tunnistab, et nad pole kunagi nii suures saalis mänginud. Aga optimismi lisab tõik, et paar aastat tagasi peeti Ungariga üsna võrdne lahing. 

"Me ei tulnud turistideks. Siia jõudmisega me loorberitele puhkama ei jää, tahame näidata oma parimat mängu. Kui kaotus tuleb võideldes, pole midagi hullu," lisas Ojamets. 

Mõnnakmäe saatis päev enne matši vastastele muheda hoiatuse: "Oleme valmis, aga homme paistab, kuidas läheb. Kindlasti ei tulnud me siia seda mängu kaotama, nii et vaadake ette, ungarlased! Aga kindlasti tuleb raske matš, sest vastane on tugev."

Eesti alagrupimängud EMil:

23.08 kell 21.30 Ungari - Eesti 
24.08 kell 19.00 Eesti - Horvaatia
25.08 kell 19.00 Eesti - Rumeenia
27.08 kell 19.00 Holland - Eesti
28.08 kell 16.30 Aserbaidžaan - Eesti